Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Szeptember 20. 23:16, kedd | Helyi
Forrás: PÁNKE

A Gyermekek Világnapja – A PÁNKE ajándékcsomagokkal lepte meg a gyermekeket

A Gyermekek Világnapja – A PÁNKE ajándékcsomagokkal lepte meg a gyermekeket

Tegnap lezárult az iskolatejért szervezett aláírásgyűjtési akció is, az eredmény 8 nap alatt közel 1600 aláírás!

A Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete 2011. szeptember 20-án, hagyományteremtő céllal, ajándékosztást szervezett Pápán. Az egyesület elnöke, Krasztel Lászlóné elmondta az érdeklődőknek, hogy az eseményre a Gyermekek Világnapja alkalmából került sor, mivel az UNICEF 1954-ben a Gyermekek Világnapjaként jelölte meg szeptember 20-át.

Az Egyesület elnöke kiemelte, hogy idén a Gyermekek Világnapjára szervezett jelképes ünnepség egyúttal a PÁNKE aláírásgyűjtésének záróeseménye is.
Az aláírásgyűjtéssel a PÁNKE szeretné elérni, hogy Pápa általános- és középiskoláiban ismételten vezessék be az Iskolatej Programot, mivel a jelenlegi gazdasági- és társadalmi helyzetben a gyermekeket nevelő családoknak minden segítségre és támogatásra szükségük van a gyermekek egészséges fejlődéséhez. Az aláírásgyűjtés 8 napja során közel 1600 támogató aláírást gyűjtöttek össze, amelyeket Pápa Város Önkormányzatához nyújtanak majd be, hogy nyomatékosítsák: igény van az iskolatejre.

Az ajándékcsomagokat a PÁNKE az egyesületi tagok, illetve két támogató adományaiból állította össze, minden kis csomagba került játék és édesség is. Délelőtt a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályának kis betegeit örvendeztették meg az egyesület tagjai, délután pedig a Kossuth Lajos utcában állították meg az iskolából, óvodából hazafelé igyekvő gyermekeket. A közel 100 db csomag két óra alatt gazdára talált, a kicsik nagy izgalommal vették át az apró meglepetést a PÁNKE bohócától és az egyesület elnökétől. Csillogó szemmel nézegették a plüssjátékokat, favonatokat, gyorsan elfogytak a nyalókák és csokoládék is. A szülők is kifejezték meglepetésüket és örömüket a szokatlan akció miatt, hiszen most először került sor ilyen ajándékozásra Pápán ezen a napon. A szokatlanul hideg idő ellenére az ajándékozók és a megajándékozottak is jó érzéssel járták ezen a napon szép városunk sétáló utcáját.

„A gyermeknek joga van:
Együttérzésre, szeretetre, megértésre.
Megfelelő táplálékra és orvosi kezelésre.
Arra, hogy veszélyhelyzetben elsőként kapjon segítséget.
Mindent megkapni ahhoz, hogy egyéni képességeit kibontakoztathassa, és így a társadalom hasznos tagjává válhasson.”

(Részletek „A gyermeki jogokról” szóló 1959. évi ENSZ deklarációból)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...

2024. Május 16. 06:35, csütörtök | Helyi

Bejutott a megyei kupa döntőjébe a Perutz

A Veszprém vármegyei kupában sorozatban hatodik mérkőzését is megnyerte a Pápa, ezúttal a Péti MTE-t győzték le 3-1 arányban, ami azt jelenti, hogy a júniusi kupadöntőben a Balatonalmádi csapata ellen zárja a sorozatot a Perutz.

2024. Május 16. 06:34, csütörtök | Helyi

Molnár István szerint 2011 óta hanyatlik a város

A független polgármesterjelölt szerint 2011 óta hanyatlik Pápa városa, amelyet az az önkormányzati dokumentum is alátámaszt, melyet Unger Tamás programjuknak tekint.