Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. November 24. 17:34, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Böröczky bombájával nyerte meg az év utolsó hazai mérkőzését a Perutz

Böröczky bombájával nyerte meg az év utolsó hazai mérkőzését a Perutz

A tavaszi szezonból előrehozott bajnoki mérkőzés volt a 2019-es év utolsó találkozója a Perutz-stadionban, amelyen Böröczky Bálint bombagólja döntött.

A kiesés elől menekülő Balatonlelle alakulatát fogadta vasárnap kora délután a Pápai Perutz FC. Bár a tabellán elfoglalt helyezések alapján sima hazai győzelemre lehetett számítani, a játék képe nem mutatott ekkora differenciát a két csapat között.

A vendégek elsősorban a védekezésre helyezték a hangsúlyt, amellyel a pápaiak jól láthatóan nem nagyon tudtak mit kezdeni, a betömörülő védelem ellen igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítani az első 40 percben, bár a mezőnyben uralta a játékot a hazai csapat. A vasárnapi ebédet még javában emésztő közönség először a 29. percben hördült fel, amikor a vendégek 69-es számú játékosát, Benke Bálintot szövegelésért zuhanyozni küldte a játékvezető. A 10 emberre fogyatkozó balatonlelleiek játéka ha lehet, még defenzívebbé vált, ám a 43. percben Böröczky remek egyéni akció után kipókhálózta a felső sarkot, megszerezve ezzel a hőn áhított vezetést.

A vezetés megszerzését követőn a 10 emberrel játszó vendégeket könnyen bedarálja majd a Perutz - gondolhatták sokan a szünetben, ám még a második félidő kezdetét jelző sípszó elhangzása előtt megdőlni látszott az elképzelésük, ugyanis a kissé túlbuzgó Hanzlt figyelmeztette a játékvezető, amiért korán startolt rá a labdára. A bírói döntés nem tetszett a pápai középpályásnak, ennek hangot is adott, az viszont a játékvezetőnek nem tetszett, melyet a piros lap felmutatásával fejezett ki.

10 a 10 ellen indult tehát a második játékrész, amely nem bizonyult egyszerűnek. A vendégek megmutatták, hogy tudnak támadásokat is vezetni, a Perutz játékosait viszont megzavarta Hanzl kiállítása. Többször beszorult a hazai csapat, ám 100 százalékos helyzetet nem tudtak kialakítani a vendégek. A Pápa kontratámadásokkal próbálta bebiztosítani előnyét, több ígéretes akciót is vezetett, ám az utolsó átadásoknál rendre becsúszott egy-egy hiba, ezért újabb gól már nem született. Ha a vártnál nehezebben is, de megszerezte mindhárom pontot és harmadik hazai győzelmét a Perutz FC.

Lengyel Ferenc: Volt adósságunk a közönségünk felé, bízom benne, hogy ebben a két hétben sikerült valamit törlesztenünk. A játékunk az első félidőben jó volt, uraltuk a meccset, a vezető találat után a szünetben arra készültünk, hogy nekikmegyünk és belőjük a mindent eldöntő második találatot. Na, ehhez képest a kiállítás átírt mindent és sokan adósak maradtak a jó játékkal, saját magunkat altattuk el (Nyilatkozat: Pápa-ma.hu)

Győzelmével a Perutz feljött a 4. helyre. Az év utolsó találkozóján Veszprémbe látogat a pápai csapat, a mérkőzést december 1-jén, 13 órakor rendezik a Veszprémi Városi Stadionban.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.