Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Szeptember 21. 09:04, hétfő | Helyi
Forrás: Papa-ma.hu

Vereség a szomszédvári rangadón

Vereség a szomszédvári rangadón

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság hatodik fordulójában a Pápai Perutz FC Veszprémbe látogatott.

A mieinkre nem várt könnyű 90 perc, hiszen a bajnokságban veretlen, 30 lőtt és mindössze három kapott gólos mérleggel rendelkező ellenféllel kellett felvenniük a versenyt, és egy idegenbeli bravúrt végrehajtani. Megilletődötten kezdte a meccset a vendég gárda, a bátortalan játék miatt már a harmadik percben helyzet alakult ki Szijjártó kapuja előtt, Horváth beadását az öt gólnál járó Burcsik lőtte a keresztlécre. A hazai dominancia a továbbiakban is folytatódott, melynek eredményeképpen a 10. percben bevették a vendég kaput, egy remek kiugratás után Burcsik gurított Szijjártó támaszkodó lába mellett a kapuba 1-0. A gól után sem állt vissza a Veszprém, több veszélyes támadást is vezetett, de a mieink megúszták az újabb gólt, támadójátékukról pedig sokat elmond, hogy Kökény kapusnak nem akadt szinte semmi dolga. A 35. percben Szűcs passzolt a tizenhatoson belül Csordáshoz, aki a védők között közelről lőtt kapura, szerencsére Szijjártó jó ütemben mozdult ki, így elakadt benne a játékszer. A félidő befejezése előtt Horváth Valentin cselezte tisztára magát, majd okosan tekert, a pápai kapus ujjheggyel szögletre tolta a bal alsóba tartó tekerést. Fordulás után megint megnyomta a félidő elejét a Veszprém, az 50. percben egy jobb oldali beadásra Burcsik érkezett a legjobban, és lőtt a jobb alsóba 2-0. A pápaiak továbbra is pontatlanul játszottak, támadásikban kevés volt a kreativitás, Kökénynek továbbra sem akadt dolga. Marton Miklós kettős cserével igyekezett frissíteni csapatán, Páli és Erdősi, majd nem sokkal később a pápai alakulatba visszatérő Grőber Bence is beállt. A 65. percben szó szerint a semmiből szépített a Perutz, egy előrevágott labdára Kökény rosszul mozdult ki, Venczel pedig köszönte a lehetőséget, és a kapuba emelt 2-1. Tíz perccel a lefújás előtt Kálmán fejjel egyenlíthetett volna, ám nem volt pontos a labda, majd a másik oldalon Zachán játszotta tisztára magát a tizenhatos vonalánál, lövését bravúrral ütötte ki Szijjártó. A mérkőzés hajrájában Horváth és Burcsik bolondította meg a védelmet, majd a balról középre tett labdába Marosvölgyi pöckölt bele, mellyel eldőlt a három pont sorsa 3-1. A Veszprém megérdemelten tartotta otthon a három pontot a megilletődötten, sokszor bátortalanul játszó pápaiakkal szemben.

VLS Kft. Veszprém – Pápai Perutz FC 3-1 (1-0) Gsz.: Burcsik 2, Marosvölgyi ill. Venczel

Marton Miklós: A jobb csapat nyert. Az első félidőben gyámoltalanul játszottunk, amit a Veszprém ki is használt. A második játékrész elején elkerülhető gólt kaptunk, utána viszont mi domináltunk és sikerült is szépítenünk, sőt helyzeteink voltak az egyenlítésre, ezek sajnos kimaradtak. Agresszívebben kellett volna játszanunk, és akkor nem távoztunk volna vereséggel, de összességében a hazaiak megérdemelten nyertek.

VLS Kft. Veszprém: Kökény – Tálos, Domján, Bognár, Zachán (’90 Lübkemann) – Simon, Meiczinger (’78 Zömbik), Burcsik, Horváth (’90 Hoffer)– Csordás (’63 Marosvölgyi), Szűcs (’84 Szabó)

Pápai Perutz FC: Szijjártó – Györkös, Orovecz, Venczel, Szabó (’78 Kálmán) – Palkovics (’57 Páli), Szabó B., Badics (’84 Forsthoffer), Ughy (’57 Erdősi), Horváth Á. (’63 Grőber)– Mészáros

A pápai csapat szeptember 26-án, szombaton 18 órai kezdettel a szintén veretlen Ősküt látja vendégül.

A tabella élmezőnye:
1. VLS Kft. Veszprém 18 pont
2. Úrkút 18
3. Őskü 14
4. Dudar 12
5. Balatonalmádi 11
6. Perutz FC 10

Fotó: Veol.hu

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.