Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 31. 10:53, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Tüntetést szervez a Jobbik Pápán

Tüntetést szervez a Jobbik Pápán

Így kívánják felhívni a figyelmet a cigányság és a magyarok közti együttélési problémákra - jelentette be Orbán Imre. A párt helyi elnöke Vona Gábor meghívását is tervezi a rendezvényre.

Orbán Imre július 30.-i sajtótájékoztatóján Pápa város polgármesterét is megszólítva beszélt a problémáról. Dr. Áldozó Tamás a városi TV-ben reagált is a politikus szavaira. Mint mondta, nem zárja ki egy egyeztetés lehetőségét, ám csak abban az esetben, ha a cigányság is képviselteti magát a tárgyaláson. Ez ellen a Jobbiknak sem volt kifogása, Orbán Imre szerint azóta mégsem történt előrelépés az ügyben. - Többszöri megkeresésünkre sem kaptunk választ, hogy kívánnak-e velünk tárgyalni. Két dolog lehetséges: vagy mégsem kíván velünk leülni a polgármester, vagy nem találtak a kisebbségi önkormányzat vezetői között olyan személyt, aki ne lenne büntetett előéletű (ez volt ugyanis a Jobbik feltétele) - fogalmazott Orbán Imre.

A politikus több olyan esetet is említett, ahol roma származásúak bűncselekményt követtek el magyar társaik ellen. Szerinte a legsúlyosabb problémákat hordozó terület a Vak Bottyán utcában található. - Itt a "helyi cigány maffia" folyamatosan fenyegeti a velük egy udvarban lakó idős magyar házaspárt. Jeleztük az esetet a rendőrségnek és az önkormányzat illetékes hatóságainak, mivel ott nekik is lenne feladatuk - mondta a politikus.

Szerinte az általa említett példák is azt bizonyítják, hogy a városban nem javult az elmúlt időszakban a közbiztonság, a rendőrség nem tudja garantálni az emberek biztonságát. Ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom és nemzeti szervezetek a közeljövőben demonstrációt szerveznek a városban. - Ezen a tüntetésen kívánjuk felhívni az illetékesek figyelmét az egyre súlyosabb problémákra, ezen a tüntetésen kívánjuk megszólítani a város polgárait, hogy szálljanak szembe a bűnözőkkel, álljanak ki egymásért és segítsék egymást - fogalmazott.

A rendezvény keretein belül egy mozgalmat is életre kívánnak hozni. A Pápáért Mi Magunk elnevezésű mozgalom célja az érdekvédelem, az elesettek, a családok és a bűnözők által veszélyeztetettek védelme lenne. Továbbá megoldási javaslatok készítése az önkormányzat és a hatóságok felé - jelentette be Orbán Imre.

A politikus a sajtó kérdésére elmondta, a tüntetést szeptember második felére tervezik. A rendezvény része lesz egy felvonulás is, mely érintené a legkritikusabb részeket. Orbán Imre a mozgalom elnökének, Vona Gábor meghívását is tervezi. A politikus kérdésünkre elmondta, nem félnek attól, hogy a devecserben történtek megismétlődnének városunkban.

Orbán Imre kitért a július 17-i sajtótájékoztatójára is. Akkor többek között a Szabó Dezső utcán dübörgő szemétszállító autókról beszélt, melyek a tilos jelzés ellenére hajtanak be az útra, zavarva ezzel az ott lakókat. - A hatóság figyelmen hagyta a helyiek érdekeit és lecserélte a tiltó táblát. Azóta engedéllyel rendelkező teherautók behajthatnak az útra, ezzel nem megoldva az ott lakók problémáját.

Hasonló gondok vannak az Acsádi és a Lehel utca sarkán is. Az ott álló üres telken több száz köbméter hulladék található. A helyiek többször megkeresték az illetékeseket, ám nem tudtak eredményt elérni. Ezért Orbán Imre levélben kereste meg a város jegyzőjét, hogy tegyenek lépéseket a telek tulajdonosa ellen, illetve szállíttassák el a hulladékot a területről - mondta a politikus.

Címkék: cigány, jobbik, tüntetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.