Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Augusztus 27. 20:05, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Perutz FC

Továbbjutott a Magyar Kupában a Perutz!

Továbbjutott a Magyar Kupában a Perutz!

A pápai együttes a Balatonfüred csapatán vett revansot.

A Perutz FC a MOL Magyar Kupa második körében Balatonfüredre látogatott, ahol Szilágyi Adrián találatával 1-0 arányban sikerült nyerni és kivívni a továbbjutást.
A Perutz Facebook oldalának beszámolója szerint jóval veszélyesebben játszott a Pápa az első 45 percben, igaz az utolsó passzok nem voltak pontosak, így Sevingernek nem kellett játékba avatkoznia.
A második félidő jóval eseménydúsabb volt, mindjárt az első percben megszerezhette volna a vezetést a vendég csapaz, Kalász közeli lövését azonban bravúrral védte a kapus. Három perccel később már a hazai portás is tehetetlen volt: Kalász passzolt Szilágyihoz, aki pontosan lőtte ki a jobb sarkot 0-1. A gól után leparkolt a Pápa a hazai tizenhatosnál, ám sem akcióból, sem pontrúgásokból nem sikerült a minden bizonnyal a mérkőzést eldöntő második találatot belőni. A 70.percben Szilágyi asszisztját Kalász spiccel küldte rá, Sivinger megint nagyot védett. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt egy szabadrúgás utáni fejesnél Szigeti hárított óriásit, majd a 88. percben Zsirai tisztázott a gólvonalról. A hosszabbításban kibírta a Perutz a balatonfüredi nyomást és megőrizte minimális előnyét, melynek köszönhetően készülhet a kupasorozat harmadik körére, amibe már az NB I-es és NB II-es klubok is becsatlakoznak.
Balatonfüredi FC – Perutz FC 0-1 (0-0) Gsz.: Szilágyi
Balatonfüredi FC: Sevinger – Takács (Frey 85.), Farkas, Schillinger (Borgulya 63.), Szalai, Markó, Leidl (Miskei 46.), Burucz, Pécseli, Szabó (Róth 69.), Bene (Csikós 69.).
Perutz FC: Szigeti – Nagy, Zsirai, Bence, Szalai – Köles, Iványi (Molnár 76.), Szilágyi, Füredi – Hanzl, Kalász.
Weitner Ádám: Hasonló volt a játék képe, mint a bajnokin, próbáltunk kezdeményezni, ellenfelünk pedig stabilan futballozott. A különbség az volt, hogy sokkal direktebb és jobb volt a játékunk, határozottabbak voltunk és minél előbb el akartunk jutni a kapuig. A megérdemelt vezetés után volt még több lehetőségünk is, örülök, hogy nem kaptunk gólt, kapusunknak egy komoly védése volt. Racionálisak voltunk, tetszett a csapatjáték, gratulálok a srácoknak.
Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.