Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Június 09. 09:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápa-ma

További fejlesztések az Esterházy kastélyban!

További fejlesztések az Esterházy kastélyban!

Jóváhagyta az NFÜ az Esterházy-kastély további újjáépítését és fejlesztését. - A kastély Norvég-alapból eddig megvalósult rekonstrukciója tovább folytatódhat és most a főépület teljes egészében, valamint a főépület által k

A munkálatok megkezdésének időpontját nagyon nehéz megbecsülni, hiszen több közbeszerzési eljárást kell még lefolytatni, de dr. Áldozó Tamás szerint 2012 tavaszán már átveszik az épületet a kivitelezők. Ez azt is jelenti, hogy a Jókai Mór Városi Könyvtár addig biztosan a kastélyban tud a jelenlegi feltételekkel továbbműködni, akkor pedig a munkaterületek átadási sorrendjének megfelelően fog döntés születni a könyvtár további működési helyéről.
A projektben a családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztés nagy hangsúlyt kapott, hiszen a pályázat benyújtásakor olyan szakmai koncepciót állított össze Pápa Város Önkormányzata, amely különös figyelmet biztosít a gyermekekre és a gyerekes családokra.
- Abból a prekoncepcióból indultunk ki a pályázat összeállítása során, hogy a gyerekes családok az utazási döntéseiket a gyerekekre való tekintettel hozzák meg, tehát azokat az attrakciókat részesítik előnyben, ahol gyerekeknek szóló programok és elfoglaltságok vannak. Ez egy ilyen programot fog majd megvalósítani. Például a kastély keleti szárnyában kialakított gyerekbirodalom kifejezetten ilyen vonzerő lesz, de a mostani, már megvalósult programok, módszertani, pedagógiai foglalkozások is a gyerekeknek szólnak.
A környezetbarát üzemeltetés lehetővé tévő újjáépítés pedig azt jelenti, hogy a fenntartó úgy szeretné üzemeltetni a kastélyt, hogy az a környezetre a lehető legkisebb károsodást gyakorolja. Ez a kastély fűtési és világítási technológiáit érinti - mondta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.