Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Május 29. 20:27, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Perutz FC

Tíz emberrel is győzni tudott a Perutz!

Tíz emberrel is győzni tudott a Perutz!

Utolsó mérkőzését játszotta le az idényben a pápai csapat, amely a Győri ETO Akadémia elleni győzelmével az NB III nyugati csoportjában a 7. helyen végzett.

Perutz FC – ETO Akadémia 2-1 (2-0) Gsz.: Oláh, Bence ill. Erdei

Perutz FC: Dénes - Nagy T., Bence, Gasztos, Szalai (Jurik 89.) – Kalász (Molnár 71.), Szilágyi, Hanzl, Nagy Z., Katona (Iványi 46.) – Oláh (Márton 61.). Edző: Weitner Ádám.

ETO Akadémia: Ruisz – Szabados (Deákovits R.), Vidnyánszky Á., Pereira, Tullner (Karvaj 60.), Sipőcz, Erdei, Vidnyánszky M. (Tóth 46.), Hanzli (Lacza 74.), Tamás (Szalka 46.), Szabó. Edző: Király József.

A szezonzárón az első lehetőséget az ETO dolgozta ki, a harmadik percben Sipőcz lőtt mellé - írja a Perutz FC facebook oldala. A 11. percben megszerezte a vezetést a Pápa, Nagyot rúgták fel a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt tizenegyesnél Oláh bökött alá a labdának, ami becsapta Ruisz kapust 1-0. A gól után lendületben maradt a Perutz, két perccel később Nagy Zalán lövését tolta kapufára Ruisz. Fél óra elteltével kettőre nőtt a különbség, Nagy Zalán szabadrúgását Nagy Tamás fejelte középre az alapvonalról, ahol az előrehúzódó Bence pofozta közelről a hálóba a labdát 2-0. Az első félidő végéhez közeledve Gasztos előbb fejjel, majd lábbal veszélyeztetett, csúsztatása mellé ment, lövését pedig fogta az ETO kapusa.

A második félidő 13. percében tíz emberre fogyatkozott a Pápa, a csapatkapitány, Hanzl Máté kapott piros lapot. Öt perccel később kis híján szépített a Győr, Sipőcz szólója után a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 70.percben Márton került helyzetbe, lövése a bal kapufa mellé ment. A 81. percben a semmiből szépített a Győr, Deákovits beadását Erdei fejelte a kapu közepébe 2-1. A szépítés után vérszemet kapott a vendég alakulat, öt perccel később ismét Deákovits volt az előkészítő, középre ívelését Szabó kapásból a bal sarok mellé bombázta. A hátralévő időben hősiesen, szervezetten védekezett a Pápa, melynek köszönhetően az őszi mérkőzéshez hasonlóan a visszavágón is sikerült legyőzni az akadémistákat.

Király József: Gratulálok a Pápának a győzelemhez és az idei jó szerepléséhez. Jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz perc tetszett, aztán két egyéni hiba miatt hátrányba kerültünk. A második félidőre jól jött ki a csapat, sajnos nem tudtuk az emberelőnyt kihasználni, későn sikerült megszerezni a gólunkat, a pápaiak pedig hősiesen, szervezetten védekeztek és összességében megérdemelték a győzelmet.

Weitner Ádám: Elégedett vagyok, de nehézzé tettük magunknak a mérkőzést. Az első félidőben nagyszerűen fociztunk, önfeledt és önzetlen volt a játékunk. A kiállítás után a szív diadala kellett, így a bajnokság végén a fiúk úgy összekapták magukat, hogy le a kalappal. A gól után nem rogytunk meg, stabilak voltunk és megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.