Városlista
2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2011. Június 07. 15:33, kedd | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Terv szerint halad a kivitelezés a Mozinál és a Városházán

Terv szerint halad a kivitelezés a Mozinál és a Városházán

Egy hónapja adták át a fenntartók a Mozi épületét a kivitelezőknek, ahol jelenleg a bontási munkálatok folynak gőzerővel. Az utcai teljes homlokzatburkolat, az előtető és annak tartószerkezete is elbontásra kerül. Az 1970-es felújítás

Az emeleti befalazott nyílások, valamint a földszinti főbejárattól jobbra eső befalazott kirakat egy része szintén visszabontásra kerül, továbbá a galériára vezető főlépcső és a gépészeti terekben egy-egy válaszfal szakasz kerül elbontásra a következő napokban.
- Várhatóan a héten végzünk a bontási munkákkal, utána áttérünk az új szerkezetek kialakítására, majd a felületképzési munkák kezdődnek, azaz a burkolási, vakolási folyamatok és a nyílászárók cseréje következik - mondta Németh Csaba, a kivitelező Városfejlesztési Kft. műszaki munkatársa.
A Városfejlesztő Kft. műszaki munkatársa kérdésünkre azt is elmondta, a Városháza B épülete nagy terület így a munkák ott időben is elhúzódhatnak.
- Az épület rekonstrukciója már korábban elkezdődött, a beruházás jelenleg a szerkezetépítési munkáknál tart, emellett a belső gépészeti alapszerelések, a földszinten az aljzatépítési és vakolási munkák is elkezdődtek – számolt be a beruházás jelenlegi állapotáról a szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 09:57, péntek | Helyi

Több ingatlanjától is megszabadulna az önkormányzat

Vannak értékesebb és kevésbé értékes vagyontárgyak is az eladásra kínált ingatlanok között.

2023. Szeptember 29. 09:08, péntek | Helyi

Nem fizette be a pénzbírságot, elfogatóparancsot adtak ki ellene

A pápai rendőrök előállították a 45 éves férfit.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Helyi

Annyira berúgott a zalai vasutas, hogy leállt miatta a vonatközlekedés

Vádat emeltek egy forgalmista ellen, aki az egyik zalai vasútállomáson tavaly karácsonykor annyira lerészegedett, majd elaludt, hogy leállt miatta a vasúti közlekedés - közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2023. Szeptember 27. 21:14, szerda | Helyi

Perutz: Hazai döntetlen a Balatonfüred ellen

A Perutz szerzett vezetést a mérkőzésen, ám a találkozó utolsó perceiben ki tudtak egyenlíteni a vendégek.