Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2011. Június 07. 15:33, kedd | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Terv szerint halad a kivitelezés a Mozinál és a Városházán

Terv szerint halad a kivitelezés a Mozinál és a Városházán

Egy hónapja adták át a fenntartók a Mozi épületét a kivitelezőknek, ahol jelenleg a bontási munkálatok folynak gőzerővel. Az utcai teljes homlokzatburkolat, az előtető és annak tartószerkezete is elbontásra kerül. Az 1970-es felújítás

Az emeleti befalazott nyílások, valamint a földszinti főbejárattól jobbra eső befalazott kirakat egy része szintén visszabontásra kerül, továbbá a galériára vezető főlépcső és a gépészeti terekben egy-egy válaszfal szakasz kerül elbontásra a következő napokban.
- Várhatóan a héten végzünk a bontási munkákkal, utána áttérünk az új szerkezetek kialakítására, majd a felületképzési munkák kezdődnek, azaz a burkolási, vakolási folyamatok és a nyílászárók cseréje következik - mondta Németh Csaba, a kivitelező Városfejlesztési Kft. műszaki munkatársa.
A Városfejlesztő Kft. műszaki munkatársa kérdésünkre azt is elmondta, a Városháza B épülete nagy terület így a munkák ott időben is elhúzódhatnak.
- Az épület rekonstrukciója már korábban elkezdődött, a beruházás jelenleg a szerkezetépítési munkáknál tart, emellett a belső gépészeti alapszerelések, a földszinten az aljzatépítési és vakolási munkák is elkezdődtek – számolt be a beruházás jelenlegi állapotáról a szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 09:00, szerda | Helyi

Falusi CSOK - Akár 0 forint önerővel vehet vidéki ingatlant, idén december 31-ig!

Sokan kétkedve fogadják a hírt, pedig számos pápai, vagy környékbeli család élt már a lehetőséggel, és gyakorlatilag ingyenesen költözhetett be frissen felújított otthonába.

2024. Május 28. 19:30, kedd | Helyi

Marton Sándor: Reális célokat kell kitűzni

A Mi Hazánk Mozgalom által támogatott polgármester-jelölt szerint az elmúlt időszakban olyan rossz helyzetbe került a pápai költségvetés, hogy nagyívű tervek megvalósítására nincs pénz.

2024. Május 28. 14:28, kedd | Helyi

Plakátokat rongáltak meg Pápán

Áldozó Tamás plakátjait firkálta össze valaki fekete festékkel, Grőber Attila ellenzéki jelölt azonnal elítélte a cselekményt.

2024. Május 28. 10:16, kedd | Helyi

200 korsó ingyen sör a Perutz utolsó hazai meccsén!

A klub így kíván köszönetet mondani a szurkolóknak, hogy egész évben támogatták a csapatot.