Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2021. November 21. 17:39, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Sandal duplájával győzött a Perutz

Sandal duplájával győzött a Perutz

A Perutz az NB III-as labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában egy izgalmas mérkőzésen Sandal Dominik duplájával 2-1 arányban legyőzte a Kelen SC-t, így sikerült győzelemmel búcsúznia a csapatnak erre az évre a hazai pályától.

Perutz FC – Kelen SC 2-1 (1-0)

Pápa, Perutz stadion. V.: Móri.

Perutz FC: Szigeti – Molnár, Nagy, Zsirai, Szalai (Füredi 80.) – Bence, Iványi (Kalász 80.), Szilágyi (Skriba 80.), Sandal (Jurik 86.) – Hanzl, Oláh. Edző: Weitner Ádám.

Kelen SC: Zima – Egyed, Kertai, Módly, Borbély, Kádár, Pintér, Lustyik (Horváth 89.), Soós (Tímári 59.), Erdei, Lipcsei. Edző: Harmati Tamás.

Dénes Zsolt és Gasztos Martin sérülés, Köles János eltiltás miatt nem állhatott Weitner Ádám vezetőedző rendelkezésére. A Perutz FC facebook oldalának beszámolója szerint a találkozón az első lehetőség a Pápa előtt adódott, a 13.percben Szalai átlövése kijött Zima kapusról, a védők azonban Oláh elől szögletre tisztáztak. Négy perccel később egy mintaszerű támadásból megszerezte a vezetést a Perutz, Szilágyi robogott el a jobb oldalon, majd középre tálalt, ahol Sandal érkezett és öt méterről a hálóba belsőzött 1-0. Az utolsó negyed órára kiegyenlítettebbé vált a játék, ám Borbély fejesét leszámítva nem láthattunk veszélyes vendég támadást.

Két hatalmas hazai lehetőséggel indult a második felvonás, előbb egy szöglet után lefejelt labdát Nagy nem tudott közelről a hálóba gurítani, majd a tizenhatoson belül Sandal hámozta át magát három védőn, a kimozduló kapus mellett Oláhnak passzolt, akit az utolsó pillanatban szereltek. A 72.percben egy beívelés után Kertai lesről fejelt a hálóba, ám egy perc sem telt el és ismét betalált a Kelen, immár szabályosan, egy jobb oldali beadás után Kádár bólintása a felső lécről pattant a gólvonal mögé 1-1. A 78. percben ismét Oláh iratkozhatott volna fel a gólszerzők közé, ám ziccerben a kapusba lőtt. A 82.percben másodszor is megszerezte a vezetést a hazai csapat, Füredi beadását Sandal fejelte a rövidbe, amivel kialakult a 2-1-es végeredmény.

Weitner Ádám: Az első félidőben jól játszottunk, birtokoltuk a labdát, a Kelen-t kontroll alatt tudtuk tartani. Szünet után az eredmény miatt kockáztatott az ellenfél és feljebb jött, így legalább három tiszta ziccerünk volt, amik sajnos kimaradtak. A bekapott gól után egy emberként küzdöttünk, aminek meg is lett az eredménye.
Harmati Tamás: Felkészültünk a Perutz játékából, tudtuk mire számíthatunk, az első 30 perc nagyon nehéz volt. Utána egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak, amit folytattunk a második félidőben is. Az egyenlítés után nem elégedtünk meg az egy ponttal, győzni akartunk, ami miatt kicsit fellazultunk és a Perutz ezt kihasználta.

A Perutz a következő fordulóban az ETO Akadémia vendége lesz.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 16:46, kedd | Helyi

Letették az új református óvoda alapkövét

A jelenlegi Édenkert Református Óvoda épületével szemben, a Veszprémi úton épül új óvoda Pápán.

2021. November 30. 10:30, kedd | Helyi

Koronavírusban hunyt el az év veszprémi mentőse

2021. November 29. 13:53, hétfő | Helyi

Önkormányzati jutalmakat vehettek át pápai rendőrök

Immáron hagyománynak számít Pápán, hogy a város polgármestere elismerést nyújt át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröknek. Ezúttal az egyik biztonsági cég helyi vezetője is csatlakozott dr. Áldozó Tamáshoz.