Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 08. 21:18, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Perutz FC

Perutz: Szűk vereség Mosonmagyaróváron

Perutz: Szűk vereség Mosonmagyaróváron

A bajnoki cím első számú várományosának otthonában lépett pályára a pápai csapat.

Credobus Mosonmagyaróvár - Perutz FC 2-1 (1-1) Gsz.: Boros, Tóth ill. Oláh

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita (Jasarevic 80.), Debreceni, Boros (Nagy 66.), Horváth, Tóth L. (D’urso 89.), Illés (Tóth M. 66.), Szalka, Czingráber, Deák, Végh. Edző: Varga László.
Perutz FC: Dénes – Nagy T., Bence, Zsirai, Szalai (Márton 82.) – Iványi (Gasztos 82.), Szilágyi, Hanzl, Katona (Nagy Z. 61.), Hajnal (Kalász 52.) – Oláh. Edző: Weitner Ádám.

A Perutz az NB III-as labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában megrángatta az oroszlán bajszát, hiszen kis híján bravúrt ért el a bajnoki cím első számú várományosa, a Mosonmagyaróvár otthonában - írja a Perutz FC facebook oldala. A beszámoló szerint bár a hazaiak irányítottak az első tíz percben, a találkozó első találatát mégis a Pápa szerezte, a 11. percben bő húsz méterről Oláh László bombája a felső lécről vágódott a gólvonal mögé 0-1. A 27.percben szerencsés körülmények között egyenlített az ellenfél, egy kifejelt szögletet Boros küldött rá, megpattanó lövése becsapta Dénes kapust és a hálóban kötött ki 1-1. Három perccel később ismét egy pontrúgást követően alakult ki helyzet a pápai kapu előtt, Végh bólintását a gólvonalon álló Szalai fejelte ki.

Az 53.percben egy mosonmagyaróvári szabadrúgás után Szalai passzából Hajnal vezethetett kontrát, a Perutz szélsője ígéretes helyzetben léphetett ki, ám hirtelen a combjához kapott és megsérült, nem is tudta folytatni a játékot. Az 59.percben megszerezte a vezetést az MTE, egy beívelést Tóth fejelt a jobb sarokba 2-1. Az utolsó húsz percben egyértelműen a Pápa volt veszélyesebb, Oláh kétszer is közel állt a gólhoz, a hosszabbításban Gasztos csúsztatását rúgták ki a gólvonalról, majd Czingráber kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt.

Weitner Ádám: Alaposan megnehezíttettük a bajnokesélyes dolgát, jól fociztunk, helyzeteink voltak, sajnos két megpattanó lövésből kikaptunk. Büszke vagyok a fiúkra, mert a nehézségek ellenére kötelességtudatból ismét jelesre vizsgáztak.
Varga László: Természetesen boldogok vagyunk, hiszen karnyújtásnyira vagyunk a bajnoki címtől. Tudtuk, hogy ez egy nehéz meccs lesz, nagyon határozott, szervezett volt az ellenfél játéka, de úgy érzem, jól felkészültünk belőlük és a kevés helyzetünket kihasználtuk.

A Perutz május 15-én 17 órai kezdéssel a Gyirmót FC Győr II-t fogadja.

Fotó: Perutz FC

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.