Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2022. Szeptember 20. 14:23, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápai csapatsportok - Sorra esnek vissza a helyi klubok

Pápai csapatsportok - Sorra esnek vissza a helyi klubok

A felnőtt férfi kézilabdacsapat el sem indul, a foci és a kosárlabda pedig a megyei osztályban folytatja.

Kosárlabda

A klub stabil működése érdekében nem adta le nevezését az NB I/B-s kosárlabdabajnokság 2022/2023-as szezonjára a Pápai Kosárlabda Club férfi felnőtt csapata - számolt be a Pápaésvidéke.hu. A portálnak Hernádi Tamás, a klub elnöke a rezsiköltségek óriási növekedésével indololta a döntést. Mint mondta, a pápai felnőtt kosárlabda jövője szempontjából racionális döntés született. A helyzet az utánpótlást nem érinti, továbbra is fontosnak tartják, hogy a pápai és környékbeli fiataloknak edzési és versenyzési lehetőséget biztosítják, sőt, a felnőtt csapat keretét is helyi fiatalok alkotják majd.

Kézilabda

A Veszprém megyei első osztályban tavaly a 4. helyet megszerző férfi kézilabdacsapat a következő idényben nem indul a bajnokságban.– A hír igaz, nem adtuk le nevezésünket a 2022/2023-as megyei pontvadászatra – erősítette meg Kapcsándi Zsolt, a kézilabda-együttes edzője, játékosa, a legutóbbi bajnokság gólkirálya. – Sajnos a fiatal, 17-18 éves játékosainkra nem számíthatok a jövőben, elmondásuk szerint más dolgokra fókuszálnak és saját bevallásuk szerint nem képesek heti két edzésen és a hétvégi bajnokin részt venni, ezáltal a várost képviselni. Sajnálom, hogy így alakult, hiszen a negyedik hely ellenére egy sikeres idényt tudhatunk magunk mögött, sokan voltak kíváncsiak a meccseinkre. Az viszont biztos, hogy az ovikézilabda-oktatást folytatjuk, építjük az utánpótlást - mondta el a csapat játékosa, edzője a Pápa és Vidékének.

Labdarúgás

A helyi labdarúgás helyzetével több cikkünkben is foglalkoztunk már, mint ismeretes, a Perutz FC anyagi gondok miatt szintén visszalépett a harmadosztályban való indulástól, és helyi fiatalokra támaszkodva a megyei első osztályban szerepel jelenleg is.

Fotó: Pápa Városi Televízió

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 03. 19:00, vasárnap | Helyi

Ilyen volt advent első vasárnapja Pápán

Az Esterházy-kastély udvarán meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját dr. Mail József apát-plébános.

2023. December 03. 18:07, vasárnap | Helyi

Kedden nyit a jégpálya!

Jól áll a jégkészítés az Esterházy-kastély udvarán, mutatjuk a belépőjegy árakat is!

2023. December 02. 20:06, szombat | Helyi

A legkisebb apróságok megsegítésére rendeztek jótékonysági koncertet Pápán

Advent első vasárnapjához közeledve nagyszerű zenészek és zenekedvelő közönség töltötte meg a református ótemplomot. A hangverseny a kora- és újszülött kisgyermekeket támogatja, az összegyűlt közel 300 ezer forinttal.

2023. December 01. 12:52, péntek | Helyi

Átadták a pápai tűzoltóparancsnokság megújult épületét

Az épület nyílászáróit kicserélték, valamint teljes körűen szigetelték, összesen 240 millió forintból.