Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. November 02. 09:03, hétfő | Helyi
Forrás: Papa-ma.hu

Ötöt vágott a Perutz

Ötöt vágott a Perutz

Múlt heti sikere után a Perutz FC a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 12. fordulójában a pontvadászat újoncához látogatott Dudarra.

Marton Miklós együttese a kilencedik pozícióból, a hazaiak a 11. helyről várták a kezdő sípszót. A pápaiak hazai pályán veretlenek az idei bajnokságban, ám idegenben ezidáig kevés pontot - a begyűjthető 18-ból mindössze négyet szereztek - így a csapat igyekezett javítani mérlegén. A vendégek vezetőedzője egy helyen változtatott a múlt heti 11-hez képest - Horváth Ádám került be Tóth Máté helyett - a Perutz a Szijjártó – Horváth Á., Orovecz, Erdősi, Györkös – Palkovics, Szabó Bence, Grőber, Páli, Szabó Bálint - Venczel összetételben vágott neki az első félidőnek. Már az első percektől fölényben játszottak a pápaiak, ám szinte az első támadásából az ellenfél szerzett vezetést, a 23. percben Turner volt eredményes. Tíz minutummal később Venczellel szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest a sértett magabiztosan értékesítette 1-1. Még az első félidőben megfordította a meccset a Perutz, tíz perccel a szünet előtt Palkovics volt eredményes, miután egy támadás végén elhúzta a labdát a kapus mellett és az üres kapuba passzolt 1-2. Egy perccel később megfogyatkoztak a hazaiak, reklamálásért Pilise Zsoltot ugyanis kiállította Kozma játékvezető. Fordulás után fél óra elteltével ismét Venczel talált a kapuba, egy beadást belsővel helyezett a sarokba 1-3. Az újabb pápai találatot újabb hazai kiállítás követte, kilenc emberre fogyatkozott a Dudar, Turner Pétert egy durva szabálytalanságért küldte le a sípmester, a mérkőzésre egyébként végig jellemző volt a durvaság, összesen két piros és hat sárga kártyát mutatott fel a játékvezető. Az 55. percben Mészáros csereként lépett pályára, és negyed óra alatt meg is hálálta a bizalmat, a középpályás jó ütemben lépett ki a védők között és a kapus lába mellett a kapuba helyezett 1-4. Az 5-1-es vendégsiker három perccel a lefújás előtt Mészáros második találatával alakult ki, a Perutz ezúttal idegenből tudta elhozni a három pontot.

Dudar - Perutz FC 1-5 (1-2) Gsz.: Turner ill. Venczel 2, Palkovics, Mészáros 2

Marton Miklós: Egy kimondottan durva mérkőzésen úgy érzem, megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. Örülök az öt lőtt gólnak, de még ennél is több lehetőségünk volt. A mutatott játékkal nem voltam teljesen elégedett, de legalább nyertünk.

Dudar: Mits - Vachtler, Kiss ('71 Horváth), Takács D., Nagy ('82 Szabó)- Takács P., Pilise, Simon ('71 Torkos), Turner - Barcza, Takács L. ('9 Dávid)

Perutz FC: Szijjártó – Horváth Á. ('66 Horváth D.), Orovecz, Erdősi, Györkös – Palkovics ('76 Véber), Szabó Bence, Grőber ('80 Magasy), Páli ('64 Nemes), Szabó Bálint ('55 Mészáros) - Venczel

A pápaiak november 7-én 16 órai kezdéssel Balatonfűzfőt látják vendégül.

Haraszti Gábor - papa-ma.hu

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.