Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Szeptember 23. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Október 1-től csak egyedi engedéllyel lehet behajtani egyes belvárosi utcákba

Október 1-től csak egyedi engedéllyel lehet behajtani egyes belvárosi utcákba

Az önkormányzat képviselőtestülete szeptember 20-i ülésén elfogadta a korlátozott forgalmú területek behajtási rendjéről szóló rendeletét.

A szabályozás a Fő térnek a Korvin utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszára, a Kossuth Lajos utcának a Fő tér és a Deák Ferenc utca közötti szakaszára, Márton István utcára és a Ruszek közre terjed ki, a rendelet 2022. október 1-én lép hatályba.

A rendeletben foglaltak értelmében "A behajtási korlátozás alá eső területre behajtani a közútkezelő által kiadott állandó vagy eseti behajtási engedéllyel lehet. A behajtási engedély iránti kérelmet az engedély tervezett használatát megelőző legalább 2 munkanappal korábban az 1. melléklet szerinti formanyomtatványon személyesen vagy postai úton a közútkezelőnél (8500 Pápa, Anna tér 10.) kell benyújtani vagy az utengedely@papaivft.hu e-mail címre megküldeni."

Az érintett területeken működő üzletek áruval való feltöltését a rendelet értelmében a Kossuth utcai üzletek esetében a Deák Ferenc utcában, a Major utcában, a Szent László utcában a Rákóczi utcában és az Eötvös utcában, a Fő téri üzletek esetében a Korvin utcán és a Fő utcán, a Ruszek közben lévő üzletek esetében pedig a Csáky László utcában kialakított rakodóhelyről kell megoldani.

A kérelem itt tölthető le

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.