Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2022. Szeptember 23. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Október 1-től csak egyedi engedéllyel lehet behajtani egyes belvárosi utcákba

Október 1-től csak egyedi engedéllyel lehet behajtani egyes belvárosi utcákba

Az önkormányzat képviselőtestülete szeptember 20-i ülésén elfogadta a korlátozott forgalmú területek behajtási rendjéről szóló rendeletét.

A szabályozás a Fő térnek a Korvin utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszára, a Kossuth Lajos utcának a Fő tér és a Deák Ferenc utca közötti szakaszára, Márton István utcára és a Ruszek közre terjed ki, a rendelet 2022. október 1-én lép hatályba.

A rendeletben foglaltak értelmében "A behajtási korlátozás alá eső területre behajtani a közútkezelő által kiadott állandó vagy eseti behajtási engedéllyel lehet. A behajtási engedély iránti kérelmet az engedély tervezett használatát megelőző legalább 2 munkanappal korábban az 1. melléklet szerinti formanyomtatványon személyesen vagy postai úton a közútkezelőnél (8500 Pápa, Anna tér 10.) kell benyújtani vagy az utengedely@papaivft.hu e-mail címre megküldeni."

Az érintett területeken működő üzletek áruval való feltöltését a rendelet értelmében a Kossuth utcai üzletek esetében a Deák Ferenc utcában, a Major utcában, a Szent László utcában a Rákóczi utcában és az Eötvös utcában, a Fő téri üzletek esetében a Korvin utcán és a Fő utcán, a Ruszek közben lévő üzletek esetében pedig a Csáky László utcában kialakított rakodóhelyről kell megoldani.

A kérelem itt tölthető le

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 12:37, szerda | Helyi

Dr. Kovács Zoltán: Februárban érkezik az emelt összegű 13. havi nyugdíj

Februárban a rendes nyugdíjfolyósítás mellett megérkezik a 13. havi nyugdíj is, ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót az országgyűlési képviselő.

2023. Február 08. 12:04, szerda | Helyi

Vonatpótló buszok szállítják majd az utasokat Mezőlak és Celldömölk között

Pályakarbantartási munkálatokat végez a MÁV a Győr-Celldömölk vonalon, ezért egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

2023. Február 08. 11:07, szerda | Helyi

A Bakony erdeiben tartottak ellenőrzést a rendőrök

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. február 7-én közös szolgálatot láttak el a területileg illetékes hivatásos vadászokkal a bakonyi erdőkben.

2023. Február 07. 17:34, kedd | Helyi

Egymás után kétszer buktatták le az ittas sofőrt a pápai rendőrök

A 40 éves győrújbaráti lakos néhány órával később újra autóba ült, miután egyszer már lebukott ittas vezetéssel.