Városlista
2022. szeptember 24, szombat - Gellért

Hírek

2022. Szeptember 23. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Október 1-től csak egyedi engedéllyel lehet behajtani egyes belvárosi utcákba

Október 1-től csak egyedi engedéllyel lehet behajtani egyes belvárosi utcákba

Az önkormányzat képviselőtestülete szeptember 20-i ülésén elfogadta a korlátozott forgalmú területek behajtási rendjéről szóló rendeletét.

A szabályozás a Fő térnek a Korvin utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszára, a Kossuth Lajos utcának a Fő tér és a Deák Ferenc utca közötti szakaszára, Márton István utcára és a Ruszek közre terjed ki, a rendelet 2022. október 1-én lép hatályba.

A rendeletben foglaltak értelmében "A behajtási korlátozás alá eső területre behajtani a közútkezelő által kiadott állandó vagy eseti behajtási engedéllyel lehet. A behajtási engedély iránti kérelmet az engedély tervezett használatát megelőző legalább 2 munkanappal korábban az 1. melléklet szerinti formanyomtatványon személyesen vagy postai úton a közútkezelőnél (8500 Pápa, Anna tér 10.) kell benyújtani vagy az utengedely@papaivft.hu e-mail címre megküldeni."

Az érintett területeken működő üzletek áruval való feltöltését a rendelet értelmében a Kossuth utcai üzletek esetében a Deák Ferenc utcában, a Major utcában, a Szent László utcában a Rákóczi utcában és az Eötvös utcában, a Fő téri üzletek esetében a Korvin utcán és a Fő utcán, a Ruszek közben lévő üzletek esetében pedig a Csáky László utcában kialakított rakodóhelyről kell megoldani.

A kérelem itt tölthető le

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 23. 13:37, péntek | Helyi

Felfegyverkezve estek egymásnak a korábbi élettársak

A 28 éves pápai nő egy lapáttal, a 43 éves férfi pedig egy ásóval vértezte fel magát. Egy gépkocsiban anyagi kár keletkezett és egy könnyebb személyi sérülés is keletkezett az incidens során.

2022. Szeptember 23. 13:30, péntek | Helyi

Vezérőrnagyi elismerést vehetett át Mehringer Richárd!

Kiemelkedő tevékenységéért vehetett át elismerést a Pápai Rendőrkapitányság osztályvezető helyettese, dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagytól.

2022. Szeptember 23. 13:25, péntek | Helyi

Grőber Attila: Az állam zsarolással próbálja megszerezni a Pápai Vízmű vagyonát

A képviselő szerint az önkormányzat jó gazdája a vízműveknek.

2022. Szeptember 23. 12:49, péntek | Helyi

Az ügyészség indítványozta a letartóztatását a rendőrség által korábban körözött két férfinak

Letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a két, 26 és 22 éves férfinak, akik 2022. szeptember 10-én este kirabolták egy ismerősüket a pápai buszpályaudvaron.