Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 21. 19:17, szerda | Helyi
Forrás: InfoPápa

Lakossági fórumot tartott a Jobbik

Lakossági fórumot tartott a Jobbik

,,Itt születtünk. Tíz évvel ezelőtt álmunkban sem gondoltuk, hogy elköltözzünk, most viszont szinte bárhová elmennénk innen. Már csak mi maradtunk itt.\\\"

Mint arról portálunk is beszámolt, szerda este 6 órától lakossági fórumot tartott a Jobbik, melynek témája a Celli út környékén lakók különböző, elsősorban a romákkal kapcsolatos problémái voltak.

Orbán Imre, a Jobbik pápai elnöke bevezetőjében elmondta, nyílt levélben fordult a város polgármesteréhez, a közjegyzőhöz, a közterület felügyelethez és a rendőrséghez, melyre csak a jegyzőasszony válaszolt. Mindenesetre egyikük sem vett részt a fórumon.

A résztvevők közül szinte mindenki felszólalt. Nem mindenki a cigánysággal kapcsolatos problémáiról szólt, voltak akik a járdák rossz minőségére, a vízelvezetés problémáira, vagy a parkolási gondokra hívták fel a figyelmet.

A Spar áruház és a víztorony környékén élő roma családok magatartását több felszólaló is kifogásolta. - Reggeltől estig az utcán vannak, szotyoláznak, hangoskodnak, az autóból zenét üvöltetnek, sőt az utcán vizelnek, szemetelnek. A belső elkerülő út forgalma is gyakran láthat az utcára kiülő családokat, akik azon túl, hogy a városképet rontják, a környéken lakók életét is megnehezítik. "Egész nap nem tudunk ablakot nyitni, a hangoskodás miatt képtelenség pihenni."

A leginkább elkeseredett felszólaló az a négy idős asszony volt, akik a Mező utcában laknak. Elmondásuk szerint már csak ők maradtak abban a házban, ahová születtek. A többi lakó vagy elkötözött, vagy haláluk után üresen áll lakásuk. Ha tehetnék, ők is mennének. "Itt születtünk. Tíz évvel ezelőtt álmunkban sem gondoltuk, hogy elköltöznénk innen, most viszont szinte bárhová elmennénk. Már csak mi maradtunk itt..."

Többen panaszkodtak arra, hogy hiába szólnak be a rendőrségre, a járőrök vagy egyáltalán nem, vagy csak órákkal később mennek ki a helyszínre.

A lakossági fórum szervezői ígeretük szerint továbbítják a problémákat a város vezetőinek és segítségként a nyilvánnosság erejét kívánják felhasználni. Orbán Imre szerint minden feltétel adott lenne ahhoz, hogy a jelenlévők problémái megoldódjanak. Ehhez azonban az illetékeseknek fel kellene vállalni a konfliktusokat. "Nem lenne szabad megvárni, hogy a kelet-magyarországi problémák ide is elérjenek." Az elnök szerint elegendő lenne néhány precedens értékű szigorú ítéletet hozni, melyek elrettentő példaként hatnának. Megoldási javaslatként elmondta még a kritikus környékek bekamerázását és a meghozott ítéletek szigorúbb végrehajtását.

Címkék: cigány, jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.