Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Július 18. 19:48, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kitalálták, hogyan menekül meg a pápai labdarúgás

Kitalálták, hogyan menekül meg a pápai labdarúgás

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Perutz FC és a PELC.

Mint ismeretes, anyagi problémák miatt az NB III-as labdarúgó bajnokságtól való visszalépésre kényszerült a Perutz FC. A hír hallatán a csapat szétszéledt, pletykák szerint a megyei első osztályban való indulás is veszélybe került, labdarúgók híján. A Pápa és Vidéke cikke szerint a háttérben zajlottak az egyeztetések, az eredmény pedig nem más, mint hogy a Perutz FC, vagyis a pápai felnőtt férfi labdarúgást gyakorlatilag egyedül képviselő klub, és a PELC, vagyis a pápai utánpótásnevelést egyedül képviselő egyesület, együttműködési megállapodást köt egymással.

Rájöttek! A pápai felnőtt labdarúgás épüljön a helyi utánpótlásra! Hogy ez eddig miért nem jutott eszébe senkinek a pápai labdarúgásban, az jó kérdés, de végre megtörtént a megvilágosodás!

– A PELC vezetőivel többször tárgyaltunk, megvizsgáltuk a lehetőségeket, melynek eredményeképpen létrejöhetett az a szerződés, ami többek között szakmai együttműködést is tartalmaz. Úgy gondolom, mindkét fél hasznára válhat a partnerség, hiszen a fiatalok felnőtt közegben fejlődhetnek és az U19-es csapatból „kiöregedők” nem a környező településeken, hanem Pápán folytathatják felnőtt pályafutásukat - nyilatkozta Bocskay László, a Perutz elnöke.

Szóval eddig a környező falvaknak neveltek évi több száz millióból játékosokat? Meg Ausztiának? És ez eddig senkit nem zavart?

De a sajtótájékoztatón Nagy Mihály is megszólalt, aki a PELC körzetközpont vezetője, lényegében megerősítette az előtte szóló szavait. -Azt tudni kell, hogy az utolsó 24 órában vagyunk, nagyon nehéz felnőtt játékosokat a klubhoz csábítani, de úgy látom, jó úton haladunk. A PELC azt vállalta, hogy minimum öt játékost minden hétvégén biztosít a felnőtt csapat számára, emellett tizenöt kettős játékengedélyt készítünk, ami azt jelenti, hogy ha nem ütköznek a mérkőzések, akkor ennyi labdarúgó áll az edző rendelkezésre - mondta Nagy Mihály, aki bízik a stabil szereplésben a megyei első osztályban, jelentsen az bármit.

Lefordítom: Valóban nincs Pápán 11 felnőtt labdarúgó, akikkel ki tudna állni a csapat a megyei első osztályban, a falusi csapatok ellen. Itt tartunk, miután több száz olyan labdarúgó van, akik az elmúlt másfél évtizedben "kiöregedtek" a PELC korosztályaiból. Némiképp elgondolkodtató mindez, de bízzunk a jobb folytatásban, és abban, hogy ezután ugyanazokkal a sportvezetőkkel most másképp lesz.

Perutz edzője Kun-Szabó Attila lett, munkáját edzőként és játékosként Horváth Tamás segíti, a kapusedzői feladatokat Jurik Tihamér, a szakmai felügyeletet Nagy Mihály látja el. Sok sikert nekik, reméljük hagyják is őket dolgozni, és nem jutnak arra a sorsra, amelyre legutóbb Marton Miklós jutott, miután a nulláról felépített egy kiváló csapatot.

Fotó: Perutz FC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.