Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2024. Szeptember 27. 13:05, péntek | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Kezelés orvosi piócákkal – Már Pápán is!

Kezelés orvosi piócákkal – Már Pápán is!

Több ezer éves hagyományokkal bíró alternatív terápia a piócás kezelés, amely immáron városunkban is elérhető. Az egészségügyi szakember által végzett kezelés biztonságos, a betegek visszajelzései pedig rendkívül pozitívak.

A piócaterápia több ezer éves múltra tekint vissza, orvosi piócákat ma is számos országban használnak különböző betegségek kezelésére. Hazánkban 1961-ig még lehetett kapni orvosi piócát a gyógyszertárakban. 2004 óta hivatalosan az USA-ban és Németországban orvosi-gyógyászati segédeszköz az orvosi pióca.

Bár Magyarországon az elmúlt hat évtizedben háttérbe szorult a piócázás, manapság – több más hagyományos népi gyógymódhoz hasonlóan - újra előtérbe került.

- Nem ez az első alkalom, hogy valamiről többen szerettek volna lebeszélni, mondván, Pápán ez úgysem fog működni. Amikor néhány évvel ezelőtt felmerült egy thai masszázsszalon megnyitásának az ötlete, találkoztunk már hasonló véleményekkel. Akkor belevágtunk és megnyitottuk a Baan Thai Masszázsszalont. Nos, nem bántuk meg, nagyon sok pozitív tapasztalatot gyűjtöttünk, rendkívül gyorsan, nagyon szép eredményeket értek el a masszőrök olyan pácienseknél is, akik először idegenkedtek az effajta gyógymódtól. Tisztában vagyunk vele, hogy a piócaterápia talán még megosztóbb terület, de hiszünk benne és a tapasztalataink is alátámasztják ezt a hozzáállásunkat. A legmagasabb minőségre törekedtünk a masszázsszalon esetében, ugyanezzel a szemlélettel nyitottuk meg a másik üzletünket is, ahol többféle gyógyászati kezeléssel várjuk a pácienseket – mondta el kérdésünkre Pfeifer Judit tulajdonos.

Természetesen ezen kezelések között a legizgalmasabb az orvosi piócákkal végzett terápia, de a Jókai utca 11. szám alatt található terápiás központban hegkezelést, kinesio tape felhelyezést, nyirokmasszázst, rekreációs masszázst és köpöly terápiát végeznek még, de hamarosan a tibeti mézes masszázs is elérhető lesz.

- Több szerencsés véletlen egybeesés után találtunk egymásra a terapeutánkkal, aki nemrégiben költözött Pápára férjével. Marosi Melánia szakmáját tekintve rehabilitációs terapeuta és gyógymasszőr, de számos egyéb egészségügyi végzettséggel is rendelkezik.

Judit hangsúlyozta, hogy a hagyományos orvoslás kiegészítéseként képzeli el az orvosi piócás kezeléseket, amelyek biztonságosan használhatók, jól képzett szakember közreműködésével. A piócaterápia integrálása a modern természetgyógyászatba a hagyományos és a korszerű módszerek ötvözésével lehetővé teszi a még hatékonyabb eredmények elérését. A piócák vérhígító és a véráramlást elősegítő tulajdonságaik révén kiválóan alkalmazhatók különféle vérkeringési problémák kezelésére, a piócák nyálában található különféle enzimek (400 fajta) és bioaktív anyagok további előnyökkel járnak.
Visszér, mozgásszervi panaszok, endokrin-, nyirokrendszer, ciszták, fogászati betegségek, szív- és érrendszeri problémák, légzőszervi panaszok, nőgyógyászati problémák – rendkívül sokrétű alkalmazása ismert az orvosi piócáknak - veszi át a szót Melánia.

A piócák csípése egy szúnyogcsípéshez hasonló érzést okoz, de a pióca nyálában természetes fájdalomcsillapító is megtalálható. A csípés kisebb heget hagyhat maga után, de ez az érzettel együtt hamar elmúlik. Az orvosi piócákat kimondottan gyógyászati célokra tenyésztik, steril körülmények között.

Az előzetes felmérést követően a szakember állapítja meg, hogy hány alkalomból álló terápiára van szüksége a betegnek.

Kezelést követően a betegek arról számolnak be, hogy többek között energikusabbá válnak, jobbá válik a közérzetük.

A kezelések már elérhetőek a Baan Natura Egészségmegőrző Szalonban a Jókai u. 11. szám alatt (a Kórház mentőbejárata mellett) a Baan Thai Massage Szalon szomdszédságában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 20:02, péntek | Helyi

Időseknek tartottak előadást az online bűncselekmények megelőzése érdekében

A pápai rendőrök a helyi nyugdíjas klubok tagjainak tartottak bűn-és baleset megelőzési előadást.

2024. Szeptember 27. 20:01, péntek | Helyi

Nagy volt az érdeklődés a pápai toborzáson

2024. Szeptember 27. 15:26, péntek | Helyi

Két autó ütközött Pápa és Ihász között, teljes az útzár!

Az egyik autó árokba borult az ütközés után.

2024. Szeptember 27. 13:02, péntek | Helyi

A saját anyját bántalmazta a 32 éves pápai férfi

Kapcsolati erőszak bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség egy, az édesanyja bántalmazásával gyanúsított 32 éves pápai férfinak.