Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 27. 19:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kétgólos előnyt tékozolt el a Perutz

Kétgólos előnyt tékozolt el a Perutz

A pápai csapat az NB III-as labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában győzelmi esélyt szalasztott el Nagykanizsán, miután kétgólos előnyről a hazaiak két helyzetüket kihasználva egy pontot otthon tudtak tartani.

FC Nagykanizsa – Perutz FC 2-2 (0-1)
Gsz.: Kószás, János ill. Hajnal, Németh B.

FC Nagykanizsa: Borsi – Kovalovszki, Simon (Varga 67.), Pál, Török (Kollár 67.), Kovács, Bagó (János 46.), Szabó, Lőrincz (Kobra 67.), Major, Kószás. Edző: Gombos Zsolt.
Perutz FC: Dénes – Kalász, Zsirai, Németh, Nagy T. – Bence, Katona (Iványi 75.), Nagy Z. (Szilágyi 75.), Hajnal (Márton 69.), Hanzl (Molnár 86.)- Oláh (Jurik 86.). Edző: Weitner Ádám.

A Perutz FC Facebook oldalának beszámolója szerint a kezdő sípszót követően a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, mezőnyfölényben futballoztak, igaz helyzetet nem tudtak kialakítani. A 25. percben Szabó a jobb kapufát találta telibe, a labda a lécről kifelé pattant. A 38.percben jegyezhettük fel az első pápai helyzetet, amelyból gól is született, Hanzl szerzett labdát, majd egyből indította Hajnalt, aki a kapu jobb sarkába lőtt, megszerezve első találatát Perutz mezben 0-1.

Fordulás után hamar jött a második pápai gól, az 55.percben egy kisszögletet követően Katona tekerte be a játékszert, az ötösnél Németh emelkedett a legmagasabbra, aki a rövidbe fejelt 0-2. A 72.percben szépített a hazai alakulat, egy kapu előtti tűzijáték során nem sikerült felszabadítani, ide-oda pattogott a labda, majd Kószás kapott egy lekészítést, ami a lábak között utat talált a jobb alsóba 1-2. A gól után érthető módon még nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Nagykanizsa, aminek a 85.percben lett meg az eredménye: egy beívelés után Németh rúgta fel János Norbertet, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest a sértett a balra vetődő Dénes mellett a kapu jobb oldalába gurította 2-2.

Weitner Ádám: A kezdeti fásultság után jól beleálltunk a meccsbe, s minden úgy folytatódott, ahogy azt előzőleg elterveztük. Kezünkben volt a győzelem, de a játékosaimnak rutint kell még szerezni és meg kell tanulni, hogy az ilyen meccseket le kell tudni zárni. Helyzet nélkül buta gólokat kaptunk.

Gombos Zsolt: Az eredménnyel nem vagyok elégedett, de nem szabad elfelejteni, hogy kétgólos hátrányból álltunk fel. Győzni szerettünk volna, az első és második játékrészben is fölényben voltunk, többet birtokoltuk a labdát, de a támadóharmadra elfogytunk. Nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, most sem fogok, maradjunk annyiban, hogy vissza kell néznem a bekapott gólokat.

A Perutz április 3-án 17 órától a MOL Fehérvár II.-t látja vendégül.

Fotó: Perutz FC

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.