Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Március 13. 18:35, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kaposváron győzött a Perutz

Kaposváron győzött a Perutz

A pápai csapat Kalász Milán és Németh Bence találatával az NB III-as labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában értékes három pontot szerzett Kaposváron.

Kaposvári Rákóczi: Pogacsics – Lakatos, Pintér (Zólyomi 74.), Bíró (Borbély 91.), Mayer, Grabarics (Kondor 74.), Ekker (Vladul 46.), Czuczi, Kálmán (Orsós 80.), Gál, Böndi. Edző: Nagy Tamás.

Perutz FC: Dénes – Molnár, Zsirai, Németh, Nagy T. – Katona, Iványi, Nagy Z. (Mogyorósi 89.), Kalász – Márton (Jurik 65.), Hanzl. Edző: Weitner Ádám.

A Perutz FC facebook oldalának beszámolója szerint a Pápa kerete ezúttal sem volt teljes, a vendégek vezetőedzője Bence Szilárd, Hajnal Gergely, Szilágyi Adrián és Oláh László játékára sem számíthatott.

Kezdés után a hazaiak akarata érvényesült, folyamatosan a Pápa térfelén folyt a játék. A nyomás a hetedik percben érett góllá: egy labdavesztés után Grabaricshoz került a játékszer, bal lábas lövése a bal kapufát érintve került a gólvonal mögé 1-0. Az első fél órában nem volt dolga Pogacsics kapusnak, hiszen Zsirai fejese és Nagy Zalán lövése sem volt komoly lehetőség. A 42. percben mégis sikerült az egyenlítés: Nagy Tamás beadása okozott kavarodást az ötösnél, a hazaiak nem tudtak felszabadítani, a labda Kalász elé pattant, aki a kapu jobb oldalába bombázott 1-1.

Szünet után hamar megszerezhette volna a vezetést a Pápa, ám Nagy Zalán lövését Pogacsics bravúrral kiütötte. A 76. percben Nagy Zalán szabadrúgásánál Németh Bence emelkedett a legmagasabbra és a kapuba csúsztatott 1-2. A 86. percben a kaposváriak dolgozták ki a meccs utolsó lehetőségét, ám Gál fejesét Dénes bravúrral kiszedte a jobb felsőből.

Nagy Tamás: Úgy kezdtünk, ahogy kell, hiszen gyorsan megszereztük a vezetést. Azt viszont nem tudom, hogy miért vettünk vissza, miért folytattuk egy egészen más felfogásban a meccset, hiszen erre nem adtunk semmilyen utasítást. A szünetben próbáltunk hitet adni a csapatnak, bár nem értem, hogy 1-1-nél miért volt erre szükségük, de nem éreztem bennük a tüzet. Hétről-hétre gyakoroljuk azokat a játékelemeket, amiket ki kéne vinni a pályára, de azt látom, hogy bizonyos időszakokat kivéve nem mi futballozunk. Azt nem állítom, hogy nem akarunk nyerni, de ez csak bevállalósan, együttműködve fog összejönni. Sokszor azonban önálló életet élnek a játékosok a pályán.

Weitner Ádám: Nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben látottak miatt mérges voltam a szünetben, mert nem nyújtottuk azt a játékot, amit szerettem volna. Nehéz volt a pálya talaja és meghatározó játékosokat kellett nélkülöznöm, épp ezért nagy fegyverténynek tartom, hogy a második játékrészben meg tudtuk fordítani az állást, ami annak volt köszönhető, hogy mentálisan és játékban is feljavultunk, elkezdtünk vállalkozni. Jó csapat a Kaposvár, idén még nem kapott ki, de egy férfias küzdelemben értékes idegenbeli győzelmet arattunk. Külön szeretnék gratulálni Kalász Milánnak, aki góllal tette emlékezetessé kislánya, Olívia születését.

A Perutz március 20-án 16 órai kezdéssel a BVSC-Zugló együttesét látja vendégül.

Fotó, videó: Perutz FC

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék