Városlista
2021. november 26, péntek - Virág

Hírek

2021. Október 25. 05:43, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Perutz FC

Győzött hazai pályán a Perutz!

Győzött hazai pályán a Perutz!

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában remek első félidei támadójátékának köszönhetően 1-0 arányban legyőzte a Pápa a Zalaegerszeg II csapatát.

Perutz FC – ZTE II. 1-0 (1-0)

Perutz FC: Dénes – Molnár, Bence, Zsirai, Füredi (Sandal 59.) – Köles, Hanzl (Jurik 80.), Iványi (Kalász 69.), Szilágyi, Szalai – Oláh (Skriba 69.). Edző: Weitner Ádám.

ZTE II.: Németh E.– Papp Cs. (Bekő 52.) Sebestyén, Dóczi, Jóna - Őr, Papp L., Megyesi (Kryvotsiuk 81.), Németh D. – Beke (Bedő 87.), Fehér. Edző: Bozsik József.

Az Perutz FC facebook oldalának beszámolója szerint nagyrészt a szerdai, Puskás II. elleni mérkőzés forgatókönyve valósult meg az első 45 percben, a Pápa irányította a meccset, ám az utolsó passzok vagy a befejezés pontatlan volt. Az első negyed órában előbb Füredi lőtt jó helyzetből fölé, majd egy szöglet után Szalai elé került a kipattanó, bal sarokba tartó lövésére leért a zalaegerszegi kapus. Pár perccel később egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Oláh elé került a játékszer, lövésénél a vendég hálóőr nagy bravúrt mutatott be. A 36. percben Hanzl beadását Köles fejelte öt méterről nem sokkal mellé, majd a 38.percben góllá érett fölény: Füredi nagy bedobása után a védők Szilágyi elé csúsztatták a labdát, aki ballal okosan lőtte ki a bal sarkot 1-0.

A második játékrész Iványi próbálkozásával indult, majd a zalaiak percei következtek, hiszen Papp László kétszer is komoly helyzetbe került, szerencsére mindkettőt fölé bombázta. A hajrához közeledve Skriba emelt kevéssel fölé, majd a hosszabbításban Sandal lövését hárította lábbal a ZTE portása.

Weitner Ádám: Kísértetiesen hasonlított a szerdai mérkőzésünkhöz a mai, az első félidőben jobban játszottunk, a gól előtt és után is számtalan lehetőségünk volt, lezárhattuk volna a meccset. A szünet után bátrabb lett a ZTE, de csak egy kapu eltaláló lövésük volt, úgy gondolom, igazságos a végeredmény.
Bozsik József: Kiegyenlített meccs volt, erősen kezdett a Pápa, amit sikerült átvészelnünk, de az ő akaratuk érvényesült. Ha a második játékrész első tíz percében fordítunk, a hazaiaknak egy szavuk nem lehetett volna, két-három alkalommal álltunk szemben a kapussal.

A Perutz a következő fordulóban Agárdra látogat.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 26. 10:15, péntek | Helyi

Rekord mennyiségű felajánlás a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtő akciójában

Pápán is nagyon sikeres volt az akció, az elmúlt hétvégén 1335 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek össze az önkéntesek.

2021. November 26. 10:11, péntek | Helyi

»A földet is sugárok érlelik, de / Ezek nem nap sugárai, hanem / Az embereknek lelkei.« (Petőfi Sándor)

Jövőre, 2022-ben lesz Kossuth Lajos születésének 220. évfordulója, 2023-ban pedig Petőfi Sándor világra jöttének 200. bicentenáriuma.

2021. November 26. 09:50, péntek | Helyi

Speedet és kannabiszt fogyasztott

A Pápai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétségével vádolja azt a 33 éves férfit, aki az egyik Pápa környéki faluban kábítószert fogyasztott, illetve fogyasztás céljából csekély mennyiségű kábítószert tartott mag