Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Április 21. 09:32, szerda | Kék hírek
Forrás: mti/police.hu

Görögországban fogták el a 15 milliós pénzmosás gyanúsítottját - Videó

Görögországban fogták el a 15 milliós pénzmosás gyanúsítottját - Videó

Elfogtak egy nigériai férfit Görögországban, aki rávette magyar társát, hogy nyisson bankszámlát, amelyre bűncselekményekből származó pénzt utaltak át 2015-ben

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu honlapon. A számlára több mint 14 millió forintnak megfelelő euró érkezett, amelynek egy részét a bankszámlát nyitó férfi készpénzben felvette és átadta külföldi megbízójának, a maradék összeget pedig egy másik számlaszámra utalta tovább - írták.

A nigériai férfi ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján tavaly novemberben Görögországban elfogták, majd április 15-én a ferihegyi repülőtéren átadták a fővárosi rendőröknek.

A nyomozók a bankszámlát nyitó 35 éves nagykátai és a 39 éves nigériai férfit pénzmosás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A külföldi férfit őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.