Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Április 24. 20:54, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Gólgazdag mérkőzésen kapott ki a Perutz

Gólgazdag mérkőzésen kapott ki a Perutz

A Pápa mindkét kapusát nélkülözni kényszerült, így Jurik Patrik védte a hazaiak hálóját, ám nem rajta múlott, hogy pont nélkül végzett csapata.

Perutz FC – Puskás Akadémia II. 2-4 (1-1)
Gsz.: Nagy T., Oláh ill. Szabó, Magasföldi 2, Kocsis

Perutz FC: Jurik – Kalász (Molnár 87.), Zsirai, Nagy T., Szalai Cs. (Hajnal 62.) – Bence, Hanzl, Katona (Nagy 73.), Szilágyi (Mogyorósi 73.), Márton (Gasztos 62.)- Oláh. Edző: Weitner Ádám.

Puskás Akadémia II.: Pécsi – Farkas, Alaxai, Magasföldi, Szabó (Czár 24.), Gazdag, Kocsis, Weslen Jr., Babós (Krpic 48.), Kiss, Nahirnij. Edző: Nagy Ádám.

Kapusposzton Dénes Zsoltra eltiltás, Szigeti Ákosra sérülés miatt nem számíthatott a Perutz vezetőedzője, Weitner Ádám, így Jurik Patrik állt a gólvonalon. A két csapat tagjait a Pápai Egyesített Labdarúgó Club U7-es és U8-as játékosai kísérték a játéktérre - írja a Perutz FC facebook oldala.

Jurik Patriknak az első tíz percben két alkalommal két szabadrúgásnál kellett játékba avatkoznia, a 12. percben viszont már tehetetlen volt: Szabó Valentin kapta a bal oldalon a labdát, majd miután egy csellel elfektette Kalászt, a bal kapufa segítségével a hosszúba tekert 0-1. Hat perccel később kis híján kettőre nőtt a különbség, Weslen Jr. kapta remek ütemben a labdát, lapos lövését azonban Jurik kiváló reflexmozdulattal védeni tudta. Ezután Oláh tekert a bal felső fölé, négy perccel a szünet előtt sikerült egyenlítenie a hazaiaknak, Szalai szögletét Nagy Tamás fejelte a kapuba 1-1.

Az 58.percben a Puskás újabb gólt szerzett: egy beadásnál Magasföldi emelkedett a legmagasabbra és a hálóba bólintott 1-2. A vendégek csapatkapitánya két perccel később ismét óriási helyzetben találta magát, ám a kapussal szemben a jobb kapufát lőtte telibe. Egy perccel később javította hibáját, egy visszafejelt labdát Nagy szorításában lőtt nagy erővel a kapu közepébe 1-3. Kétgólos hátrányban sem adta fel a Perutz, aminek meg is lett az eredménye, a 72.percben Weslen Jr. szabálytalankodott a tizenhatoson belül Hanzl Mátéval szemben, a jogos büntetőt Oláh magabiztosan értékesítette 2-3. Egy perccel később újabb gólt szerzett a Puskás, Kocsis lövése a jobb kapufa tövéről pattant a hálóba, más kérdés, hogy a támadás előtt a hazaiaknak kellett volna bedobással jönni, az asszisztens azonban nem látta kint a labdát. A 81. percben tíz emberre fogyatkozott a Perutz, Nagy Tamás kapta meg második sárga lapját. A 85.percben Weslen Jr. ziccerét fogta még Jurik, ez volt a meccs utolsó fontos momentuma.

Nagy Ádám: Tudtuk, hogy Perutz jó játékerőt képvisel és minőségi játékosai vannak. Az első húsz percben mi domináltunk, ezt követően volt egy kis visszaesés, amit a Pápa kihasznált. A második félidőben rendeztük a sorokat, dominálni tudtunk és egy-két kisebb megingást leszámítva csapatmunkában kiemelkedőt nyújtottunk.

Weitner Ádám: Ha itt ma tizenegy mezőnyjátékossal a kezdőben pontot vagy pontokat szereztünk volna, az csodaszámba ment volna. Megpróbáltunk mindent és talán még annál is többet, gratulálok a csapatomnak, külön Jurik Patriknak, a játékvezetéssel pedig nem foglalkozom…

A Pápa a következő fordulóban a ZTE II. együtteséhez látogat, a mérkőzést a kiadottól eltérően egy nappal korábban, április 30-án szombaton 16 órai kezdéssel rendezik Zalaegerszegen.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.