Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2014. Május 26. 09:41, hétfő | Helyi
Forrás: lhsn.hu

Éles risztás a pápai Légi Kutató-Mentő helikopternek

Éles risztás a pápai Légi Kutató-Mentő helikopternek

A katasztrófavédelem kérte a honvédség mentőhelikopterének segítségét.

Szombaton este érkezett bejelentés egy lezuhant hőlégballonról.A baleset szemtanúk elmondása szerint Dunavarsány-Délegyháza-Szigethalom térségében történt – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Honvédség Légi Kutató-Mentő szolgálat Mi-17-es helikopterének segítségét is kérte a légi balesethez. A 24 órás Légi Kutató-Mentő készenlétet az országban két helyen keleti és nyugati körzet beosztással Szolnokon és Pápán látja el a honvédség 1-1 szállítóhelikoptere, és speciálisan kiképzett pilóta és egészségügyi személyzet, akik a körülményektől függően akár ejtőernyővel, vagy alpintechnikai eszközökkel is a balesetet szenvedő légi-járműhöz tudnak jutni, anélkül, hogy a helikopter leszállna.

A honvédségen kívül az Országos Mentőszolgálat és a Légirendészet gépe is a helyszínre repült. A Magyar Honvédség helikoptere nem sokkal fél 8 előtt szállt fel az MH Pápa Bázisrepülőtérről és 8 óra előtt el is érte a kutatási területet.

Vasárnap délelőtti órákban Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a tegnapi napon Szigetszentmiklósról vonult a tűzoltóság egy bejelentés kapcsán egy hőlégballon lezuhanási helyszínére (egy bejelentő látni vélte hogy lezuhant), ahol a terület földi átvizsgálását követően nem találtak semmit. Az elsőként a helyszínre érkező Légimentők helikoptere vizsgálta át a területet a levegőből is, majd mikor ők sem találtak semmit, akkor vonták be a keresésbe a Magyar Honvédség Légi Kutató-Mentő Szolgálatát, akik a rendőrség helikopterével közösen pásztázták át a területet.

Miután semmit sem találtak, esetleges lezuhanásra utaló jeleket sem, a keresést befejezték, és a mai napon nem is folytatják…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 18. 07:00, péntek | Helyi

»Találkozásunk Isten adománya volt...«

2024. Október 17. 07:54, csütörtök | Helyi

Pápai ékszerboltból próbált lopni a két grúz férfi

Egy ajkai ékszerüzletből jelentették a rendőrségnek október 11-én délben, hogy két külföldi férfi az eladó figyelmét elterelve elemelt egy több százezer forint értékű arany nyakláncot, majd Pápán is próbálkoztak.

2024. Október 16. 08:02, szerda | Helyi

Hétvégén rangadót játszik a Perutz!

Az első helyen álló tihanyiak látogatnak a harmadik helyezett pápaiak otthonába.

2024. Október 15. 09:14, kedd | Helyi

Új lendületet adna a belvárosi összefogásnak Grőber Attila

Tegnap késő délután egyeztetett a polgármester a belvárosi üzletek képviselőivel. Grőber Attila támogatásáról biztosította a jelenlévőket, és az adventi időszakra vonatkozó terveit is ismertette.