Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2021. Május 03. 06:57, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Eldőlt! Pápai lett az Év Körforgalma!

Eldőlt! Pápai lett az Év Körforgalma!

Jelentős fölénnyel, csaknem 4000 szavazatot begyűjtve nyerte meg a Celli út és a 83-as számú út csomópontjában lévő MIG-21 körforgalom Az év körforgalma szavazást, A közlekedési kultúra napja közösségi oldalán.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt és a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozat A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében hirdetett pályázatot az „Év körforgalma” címmel.Tervezőktől és üzemeltetőktől várták a javaslatokat, melyek közül egy szakemberekből álló munkacsoport választott ki tízet, amelyek versenghetnek a lájkokért. A legjobb tíz körforgalom között szerepelt a pápai MIG-es körforgalom is.

A pápai csomópont sokáig fej-fej mellett haladt egy sarkadi körforgalommal - erről írtunk egy héttel ezelőtt. Ezt követően újabb lendületet kapott a szavazás, egy napon belül ezer szavazatra nőtt a különbség, amely a voksolás végéig tovább nőtt. Végül több mint 3900-an szavaztak a pápai MIG-es körforgalomra, így pápai lett a 2021-es év körgorgalma!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 11. 15:09, kedd | Helyi

Emléktáblát helyeznek el az Év körforgalmának választott pápai csomópontban

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hivatalosan is az Év körforgalmának nevezte a pápai csomópontot.

2021. Május 11. 09:23, kedd | Helyi

Zebra terv a gyalogosokért

Tilos jelzés esetén soha!

2021. Május 10. 15:21, hétfő | Helyi

Kötelező lenne, sok házon még sincs házszámtábla

Az hagyján, hogy kiszúrunk a futárral, ha nincs házszám otthonunk homlokzatán, de baj esetén értékes másodpercekbe kerülhet, mire ránk talál a mentő, a tűzoltó, vagy épp a rendőr.

2021. Május 10. 08:47, hétfő | Helyi

Felborult egy autó Pápadereske és Nyárád között