Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 20. 15:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Egyelőre nem tüntetnek!

Egyelőre nem tüntetnek!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete a tegnapi konferencia után úgy döntött, a szeptember végére tervezett demonstráció előkészületeit felfüggeszti - jelentette be Orbán Imre, a párt helyi elnöke.

Mint arról oldalunk is beszámolt, szeptember 19-én fórumot tartottak a Városháza nagytermében, a cigányság és a magyarok közti együttélési problémákról. A megbeszélésen előremutató fejlemények születtek a Jobbik szerint, ezért úgy gondolják, a döntésükkel egyet hátralépnek, de hármat lépnek előre. - A cigány-magyar együttélési problémákat hónapok óta napirenden tartjuk, nyomásunkra több olyan intézkedés született a rendőrség és az önkormányzat részéről, melyeket mi kértünk. Ezek betartásával elérhető lesz a rend és a nyugalom az általunk kifogásolt városrészekben - indokolta döntésüket Orbán Imre.

A politikus hozzátette, hogy a pápai Jobbik szervezet tagjai az őszinte radikalizmus hívei, s nem az öncélú radikalizmusé. - Nem kívánjuk politikai haszonszerzés eszközeként felhasználni a demonstrációt, mert úgy gondoljuk, a konszenzussal elért rend és nyugalom hosszabb távú lesz, mint az erővel kikényszerített. A politikus örömét fejezte ki, hogy az "utolsó órában ugyan", de felfigyeltek a Jobbik által feltárt problémákra, valamint hogy javarészt őszinte párbeszéd alakult ki a felvetett témákban. Köszönetet mondott a polgármesternek, hogy őszintén és a pártpolitikát félretéve állt a kérdéshez.

Orbán Imre szerint megtették az első lépést, reméli, hogy konkrét lépéseket is tesz a rendőrség és az önkormányzat.

Kérdésünkre az elnök elmondta, hogy továbbra is nyitottak a párbeszédre az önkormányzattal és a cigány önkormányzattal is.

Címkék: cigány, jobbik, tüntetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.