Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 15. 08:41, hétfő | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal

Az egészségfejlesztés szolgálatában

Az egészségfejlesztés szolgálatában

Kormányzati támogatással hamarosan öt egészségfejlesztési iroda nyílik Veszprém megyében, az egyik Farkasgyepűn – jelentette be a térség országgyűlési képviselője.

Dr. Kovács Zoltán kiemelte: az iroda célja, hogy minden olyan ember, aki egészségügyi támogatásra szorul, segítséget kapjon.

Az új intézmény kiegészíti az alapellátás szerepét – tette hozzá. Az egészségfejlesztési irodában tanácsadással segítik például a háziorvosoktól, járó- vagy fekvőbeteg szakellátásból érkező életmódváltásra szorulókat. Dr. Kovács Zoltán kifejtette: különös figyelmet fordítanak majd a keringési betegségekben szenvedőkre, a dohányzásról leszokni vágyókra, az alkoholbetegekre, vagy a tragédiát átélt emberekre. Főként időseknek, egyedül élőknek tudnak majd nagy segítséget nyújtani az iroda dolgozói, akik mind a környékről származnak, helyi ismeretekkel rendelkeznek, ezáltal könnyebben és eredményesebben tudják elérni a rászorulókat.
A kormány az irodák létrehozásával azt szeretné elérni, hogy azok is szakszerű ellátásban részesüljenek, akik az egészségügyi rendszer eddigi szolgáltatásait nem tudták használni, ugyanakkor támogatásra van szükségük.

A megyében még Veszprémben, Balatonalmádiban, Tapolcán és Somlóvásárhelyen, országszerte pedig összesen 58 településen nyílik egészségfejlesztési iroda.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.