Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Április 26. 09:43, péntek | Helyi
Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

Szexuálisan bántalmazta a náluk nyaraló 9 éves gyermeket a vádlott

Szexuálisan bántalmazta a náluk nyaraló 9 éves gyermeket a vádlott

Szexuális erőszak bűntettének súlyosabban minősülő esete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki 2023 nyarán szexuálisan bántalmazott egy náluk vendégeskedő kilencéves kislányt az egyik Veszprém vármegyei faluban.

A vádirat szerint az elkövető élettársa jó kapcsolatot ápolt a nagynénjével, és megbeszélték, hogy az asszony kisfia és lánya két hétig náluk nyaraljon.

A gyermekek július végén érkeztek a családhoz, ám a vádlott már az érkezésük napján, rögtön azt követően, hogy a gyermekek édesanyja és nevelőapja távozott, az élettársa pedig a kislány öccsével és a saját gyermekükkel előre ment, szeméremsértő módon ért a sértetthez. A délután folyamán további szexuális cselekmények eltűrésére bírta rá a gyermeket, aki attól tartva, hogy a vádlott bántalmazni fogja, senkinek sem mert szólni a történtekről.

A férfi közel egy héttel később kihasználta, hogy az élettársa nincs a gyermekek közelében, a fiúgyermekeket pedig tévézni küldte, ittas állapotban szexuálisan bántalmazta a kislányt. Cselekményét megszakította, amikor meghallotta élettársát a fürdőszobából kijönni, de röviddel ezt követően újra úgy alakította a helyzetet, hogy egyedül maradhasson a gyermekkel.

A kislány ezt követően azonnal a telefonjáról küldött internetes üzenetben kérte édesanyja segítségét, aki rögtön felhívta az unokahúgát, és közölte, hogy mennek a gyermekekért, és az élettársával együtt még aznap este haza is vitték őket.

Az ügyészség a vádiratában a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége nélkül fegyházbüntetés és közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabására, valamint az elkövető minden olyan foglalkozástól, egyéb tevékenységtől történő végleges hatályú eltiltására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek, melynek keretében a férfi tizennyolc év alatti személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, vagy ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.

A fotó illusztráció - Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.