Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2022. Június 17. 15:06, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Anyagi gondok a Perutznál, csak a megyei első osztályban tudja folytatni a klub

Anyagi gondok a Perutznál, csak a megyei első osztályban tudja folytatni a klub

Nincs szponzor, az önkormányzat pedig egyedül nem kívánja finanszírozni a klub költségvetését.

A Perutz költségvetését a következő szezonra 106 millió forintosra tervezték, amely átlagosnak mondható az osztályban. Ugyanakkor ezt az összeget a klub képtelen előteremteni, úgy, hogy az önkormányzat az elmúlt években 67 millió forinttal támogatta a Kft-t, továbbá a sportlétesítmények használatát is biztosította. A klub azonban alig-alig rendelkezik szopnzorációs bevételekkel és az MLSZ támogatása is bizonytalanná vált.

A Perutz magasabb összegű támogatást kért az önkormányzattól, ám dr. Áldozó Tamás polgármester azt mondta, aváros nem tudja és nem is kívánja ezt az összeget egyedül a csapat rendelkezésére bocsátani – olvasható a papaesvideke.hu hírportálon.

A döntést követően Glatz Lajos azt mondta, bár a Magyar Labdarúgó Szövetségtől megkapták a harmadosztályú induláshoz szükséges licencet, az egyesület a megbízható, stabil, finanszírozható működés érdekében a megyei első osztályú bajnokságba adja le nevezését, így várhatóan a szakmai stáb és a keret nagy része is távozik.

- Az elmúlt években nyújtott támogatást köszönjük Pápa Város Önkormányzatának, dr. Áldozó Tamás polgármesternek, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek és szponzorainknak, na és persze a szép számú nézőközönségünknek, bízunk benne, hogy a későbbiekben további, a pápai felnőtt labdarúgás iránt elkötelezett támogatókat köszönthetünk a csapat mellett. További információval később jelentkezünk! - írja facebook oldalán a Perutz FC.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 26. 20:33, vasárnap | Helyi

A környék első Petőfi-bicentenáriumi emlékműve

2022. Június 26. 07:17, vasárnap | Helyi

Múzeumok Éjszakája a magasban

Idén először csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz a Pápai Vízmű, amely egy víztorony látogatásra invitálta az érdeklődőket.

2022. Június 26. 07:12, vasárnap | Helyi

A papír már bizonyított – a régi könyvek dicsérete

A papír már bizonyított címmel nyílt kiállítás a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek Könyvtárában a Múzeumok Éjszakáján.

2022. Június 25. 09:35, szombat | Helyi

Rendhagyó egyleti ankét az apát-plébánossal