Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 16. 13:41, kedd | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Akcióban a trükkös tolvajok és csalók

Akcióban a trükkös tolvajok és csalók

Az elmúlt héten egy 86 éves Pápa környéki településen élő nénitől illetve egy 43 éves úrkuti férfitől is sikerült pénzt kicsalnia ismeretlen személyeknek.

A két különböző korosztályhoz tartozó sértettet két különböző mesével csalták lépre az elkövetők.

2011. 08. 09-én az idős hölgyet egy magát villanyóra leolvasónak kiadó férfi kereste fel és 10.000 Ft készpénzt kért tőle. A néni mit sem sejtve, készségesen átadta neki a bankjegyet, ám azt a szélhámos sérültnek találta, majd addig-addig próbálkozott, míg a sértett valamennyi megtakarított pénzét – 700.000 Ft-ot – átadta neki. Ezt követően az ál villanyóra leolvasó készségesen vállalkozott arra, hogy a sérült pénzeket egy órán belül kicseréli. Ígéretét azóta sem teljesítette, így a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást  ellene.

2011. 08. 11-én az úrkuti férfit rejtett telefonszámról hívta fel egy illető, aki azt a jó hírt tudatta vele, hogy telefonszáma egy gépi sorsoláson vett részt és ennek eredményeként ő az a szerencsés, aki a 750.000 Ft-os díjat megnyerte. A nyereményhez való hozzájutásnak viszont az volt a feltétele, hogy 15 percen belül fel kellett töltenie 12.000 Ft-ot a hívó által megadott regisztrációs számra. A hiszékeny férfi ennek eleget is tett, majd amikor a telefonáló azt közölte vele, hogy sikertelen volt a regisztráció, ezért töltsön fel még egyszer 12.000 Ft-ot, akkor már gyanússá vált a dolog. Amint letette a telefont, azonnal megvilágosodott előtte, hogy a regisztrációs szám nem volt más, mint valakinek a mobilszáma, azaz feltöltötte egy ismeretlen személy telefonkártyáját. Az ismeretlen személy ellen tulajdon elleni szabálysértés miatt  indult eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.