Városlista
2022. május 26, csütörtök - Fülöp

Hírek

2011. Augusztus 16. 13:41, kedd | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Akcióban a trükkös tolvajok és csalók

Akcióban a trükkös tolvajok és csalók

Az elmúlt héten egy 86 éves Pápa környéki településen élő nénitől illetve egy 43 éves úrkuti férfitől is sikerült pénzt kicsalnia ismeretlen személyeknek.

A két különböző korosztályhoz tartozó sértettet két különböző mesével csalták lépre az elkövetők.

2011. 08. 09-én az idős hölgyet egy magát villanyóra leolvasónak kiadó férfi kereste fel és 10.000 Ft készpénzt kért tőle. A néni mit sem sejtve, készségesen átadta neki a bankjegyet, ám azt a szélhámos sérültnek találta, majd addig-addig próbálkozott, míg a sértett valamennyi megtakarított pénzét – 700.000 Ft-ot – átadta neki. Ezt követően az ál villanyóra leolvasó készségesen vállalkozott arra, hogy a sérült pénzeket egy órán belül kicseréli. Ígéretét azóta sem teljesítette, így a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást  ellene.

2011. 08. 11-én az úrkuti férfit rejtett telefonszámról hívta fel egy illető, aki azt a jó hírt tudatta vele, hogy telefonszáma egy gépi sorsoláson vett részt és ennek eredményeként ő az a szerencsés, aki a 750.000 Ft-os díjat megnyerte. A nyereményhez való hozzájutásnak viszont az volt a feltétele, hogy 15 percen belül fel kellett töltenie 12.000 Ft-ot a hívó által megadott regisztrációs számra. A hiszékeny férfi ennek eleget is tett, majd amikor a telefonáló azt közölte vele, hogy sikertelen volt a regisztráció, ezért töltsön fel még egyszer 12.000 Ft-ot, akkor már gyanússá vált a dolog. Amint letette a telefont, azonnal megvilágosodott előtte, hogy a regisztrációs szám nem volt más, mint valakinek a mobilszáma, azaz feltöltötte egy ismeretlen személy telefonkártyáját. Az ismeretlen személy ellen tulajdon elleni szabálysértés miatt  indult eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 13:56, szerda | Helyi

Megérkeztek az új lámpatestek a Kossuth utcára

A modern szerkezetek a Várkertben elhelyezett világító berendezésekhez hasonlóak.

2022. Május 25. 09:05, szerda | Helyi

Visszaállt a korábbi parkolási rend a Bástyán

A Kossuth utca felújítása miatt a Petőfi és az Eötvös utcákba behajtási engedéllyel rendelkezők számára engedélyezték csak a várakozást tavaly októbertől a Bástyai parkoló egyik oldalán, mostantól azonban újra bárki megállhat.

2022. Május 24. 13:40, kedd | Helyi

Kábítószer fogyasztása miatt nyomoztak a férfi ellen

A rendőrség befejezte a 32 éves Pápa-környéki lakossal szemben folytatott büntetőeljárást.