Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Április 25. 13:33, szerda | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

A polgármester is kivette részét a munkából

A polgármester is kivette részét a munkából

Ha csak két gránitkő elhelyezéséig is, de dr. Áldozó Tamás polgármester is kivette részét a Fő téren zajló munkákból, ahol már kirajzolódik a tér új megjelenése.

Majd két héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy megkezdődött a Fő tér burkolása. Akkor a Plébániasort cikkekre osztó macskaköveket, valamint a szegélyezőlapokat helyezték el a kivitelező cég munkatársai, most pedig azokat a gránitelemeket, melyek valóban a tér burkolatát, majdani formáját képezik. Ennek örömére dr. Áldozó Tamás polgármester is szerszámot ragadott.

Csak a munka elvégeztével állt a sajtó rendelkezésére: Megkezdődött a Fő téren zajló munkálatok látványosabb része. "Sokan tették fel a városban a kérdést, mikor történik már a téren valami. Erre akkor is a tényeknek megfelelő választ adtuk, a munkálatok folyamatosan zajlottak (közműépítés, talajtömörítés stb.), ám ezek kevésbé voltak látványosak." A polgármester szerint néhány héten belül a pápaiak birtokba is vehetik a Fő tér rekonstrukció első ütemében elkészülő Plébániasort. "Ez azért lesz fontos, mert itt egy kisebb területen mutatkozik meg milyen lesz az újonnan megépített tér.

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy alapos munkát végez a kivitelező, mivel a tér friss burkolatát több száz évre tervezik. Ennek érdekében az átadás fél-háromnegyed évvel való elhalasztását is hajlandóak vállalni. "Erről szóltak az elmúlt hetek késedelmei is, amikor arról esett szó, hogy esetleg nem kellően tömör a talaj. Néhány év elteltével ez a késedelem már jelentéktelennek fog tűnni, ugyanakkor az elkészült munka szempontjából a minőség fontos" - mondta.

A rekonstrukció második ütemében a Korvin utca felől indul el az építkezés a Gróf út és a Plébániasor felé. A két rész várhatóan ez év kora őszére fog összeérni. Áldozó Tamás szerint az őszi-téli nagy rendezvények helyszínét is adhatja majd a templom mögötti frissen burkolt terület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.