Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Április 13. 13:15, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Megkezdődött a Fő tér burkolása

Megkezdődött a Fő tér burkolása

Az eddigi kevésbé látványos munkálatok után végre elkezdődött a térburkolati kövek elhelyezése. Dr. Áldozó Tamás sajtótájékoztatón számolt be a fejleményekről, majd a sajtó munkatársaival együtt járta be a helyszínt.

A kivitelező cég a napokban kezdte meg a Plébániasor gránit burkolóköveinek lerakását. Jó hír, hogy a régészek által szemrevételezett részen is folytatódhat a munka, mivel a szerdán megtartott egyeztetés során megoldás született a talajterhelési problémára –tájékoztatott a polgármester. A régészek kérésére egy úgynevezett geotextil fedés kerül az érintett részre, mely megóvja az ott talált temető maradványait. Erre murva, majd vasbeton réteg kerül, mely a szakemberek szerint elegendő tartást fog biztosítani.

Áldozó Tamás kiemelte, hogy a kivitelezés továbbra is régészeti felügyelet mellett zajlik, így újabb, nem várt leletek felbukkanása esetén ismét, a munkálatok bármely szakaszában leállíthatják azt.

A beruházás következő szakaszában a Fő téren kiépített szennyvíz és ivóvíz hálózatot kötik be a Korvin utcai vezetékhálózatba. Ezt követően a nyár elején megkezdődhet a térburkolat lerakása a Korvin utca felől a Szent István utca irányába.


A teret apróbb macskakövek fogják cikkekre osztani.


Köztük pedig a szegélyekhez hasonló gránitlapok lesznek


Murvát terítenek a geotextilre

Címkék: fő tér, térburkolat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Önkéntes felajánlásként festette meg a mezőlaki dínótojást a pápai művész

A Herendi Porcelánmanufaktúrában mesterfestőként és tervezőként dolgozó Vida Sándor pápai művész készítette el a Föld Napján átadott dínótojást.

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Kádat lopott egy lakatlan házból Pápán

Lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 29 éves helyi lakossal szemben.

2024. Május 12. 11:43, vasárnap | Helyi

Sokan kiakadtak a szervezőkre, amiért már kora délután bezárták az Expo kapuit

A helyszínen is sokan zúgolódtak és a közösségi média is tele van panaszáradattal. Egyes kiállítók minőségét is kifogásolják, de leginkább azt, hogy szombaton fél 4-től nem engedték be az embereket a rendezvényre.

2024. Május 12. 11:38, vasárnap | Helyi

Kényszerleszállást hajtott végre a pápai Bázisrepülőtéren a műrepülő világbajnok

A landolás sikeres volt, nem sérült meg senki.