Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Március 19. 06:57, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Bakonyifoci.hu

40 találat a pápai gólvágó célja

40 találat a pápai gólvágó célja

Az elmúlt fordulóban 5 gólt szerző csatárt már a télen magasabb osztályba csábították, de egyelőre nem foglalkozik a kérőkkel.

A bakonyifoci.hu kérdezte a támadót a csapat eddigi őszi meneteléséről.

– Mostanra érett össze a társaság, nagyon jól érezzük egymást a pályán, így számunkra nem is meglepő, hogy tavasszal mennyire jól muzsikálunk a pályán. Télen kicserélődött a keret, sokan távoztak, helyettük pedig újak érkeztek. Az új igazolások mind-mind nagy erősítések, de idő kellett, hogy összeérjünk, ezért nagyon hasznos volt a téli felkészülés. Most már jönnek az eredmények, szerencsére támadásban nagyon hatékonyak vagyunk, ennek köszönhetően tudtunk nagyarányú győzelmeket aratni. Nekem is jól jött ki a lépés az elmúlt mérkőzésen, elégedettek lehetünk.

Az összetett góllövőlistát huszonöt góllal vezető Venczel Zoltán a múlt hétvégi bajnokin ötször iratkozott fel a gólszerzők közé, ám némi hiányérzet maradt benne. A játékos ugyanakkor azt is hangsúlyozta: abszolút egyedülálló az egy mérkőzésen lőtt öt találat.

– Volt egy szituáció, amikor ugyan gólt szereztem, de lest intett a partjelző. Egy másik helyzetben pedig jól cseleztem, a kapust is elfektettem, de a védő visszaért, így nem lett gól. Ezeken kívül más lehetőségem nem nagyon volt, ötször viszont eredményes tudtam lenni a Sümeg ellen, amivel érthetően nagyon elégedett vagyok. Az öt gól azért is különleges, mert ennyit egy meccsen még sohasem rúgtam, eddigi pályafutásom során a mesternégyes volt a csúcs. Természetesen a társak nélkül nem tudnék eredményes lenni, nagyon hálásak vagyok nekik a kiszolgálásért.

A 21 és éves gólzsák nem elégszik meg huszonöt góllal, elárulta, mi az a bűvős szám, amivel szezon végén elégedett lenne. Venczel azt is hangsúlyozta: a csapattal elérhetik a második helyet.

– Jó formában érzem magam, hiszen tavasszal három mérkőzésen már tíz találatnál járok. Úgy érzem, jó úton haladunk, hogy egyénileg és csapatszinten is feljebb lépjünk. A titok egyébként a csapategységben rejlik, hiszen csak együtt tudunk sikeresek és eredményesek lenni. Célom, hogy tavasszal negyven gólt rúgjak és megszerezem az összetett gólkirályi címet. A hátralévő tizennégy mérkőzésen tehát tizenöt gólt kell rúgnom, remélem összejön, akkor ugyanis elégedett leszek. A csapattal a második hely megszerzése a célunk, úgy érzem, ha az elmúlt három fordulóban mutatott jó szériánkat folytatjuk, beelőzhetjük az úrkútiakat.

A pápaiak hétvégén hazai környezetben a Csetényt fogadják, az őszi fiaskóért pedig szeretnének revánsot venni.

– Van bennünk egy kis tüske, hiszen az őszi mérkőzésen idegenben egy góllal alul maradtunk a Cseténnyel szemben. Most hazai pályán szeretnénk visszavágni, három ponttal lennénk elégedettek. Természetesen nem szabad lebecsülnünk az ellenfelet, az edzéseken most is keményen készülünk, de győzni szeretnénk hétvégén.

Venczel Zoltán azt is hangsúlyozta, örül, hogy a csapat számíthat a lelkes szurkolók biztatására.

– Nagyon jó a viszonyom a pápai szurkolókkal. Jó érzés, hogy az edzéseinkre is többen kilátogatnak, nagyon örülünk, hogy kíváncsiak ránk, amikor lehetőségünk nyílik rá, szoktunk velük beszélgetni. Érezzük, hogy mögöttünk állnak és támogatják a csapatot, ez erőt ad nekünk.

A támadót télen magasabb osztályból is csábították, ám nem akarta elhagyni a pápai együttest. Hogy mit hoz a jövő? Azt még a gólfelelős sem tudja!

– A téli átigazolási időszakban számos megkeresésem volt magasabb osztályból, illetve a megyei első osztályból is. Ugyanakkor a távozáson nem gondolkoztam, Pápán kezdtem el a szezont, itt is szerettem volna befejezni, ezért minden érdeklődőnek nemet mondtam. Azon még nem gondolkoztam, mi lesz a bajnokság után, most csak a Pápára koncentrálok, és arra, hogy a csapattal meglegyen a második hely, illetve az összetett gólkirály címet is bezsebeljem. A jövőmet firtató kérdésekkel csak a szezon után szeretnék foglalkozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal