Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Április 01. 09:01, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Zsinagóga felújítás, műfüves grundfocipálya, Pro Publico és még sok minden

Zsinagóga felújítás, műfüves grundfocipálya, Pro Publico és még sok minden

Többek között a fenti témák is szóba kerültek a csütörtöki képviselő-testületi ülésen.

Jönnek az uniós pénzek

A képviselők határoztak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) benyújtandó első pályázati csomagról, amihez kapcsolódóan az egyes kiírások szerint a zsinagóga rekonstrukciójára, a piac átépítésére, valamint a Huszár-lakótelepi orvosi rendelő épületének és az észak-nyugati városrész fő csapadékvízelvezető-rendszerének felújítására nyílhat lehetőség. A váratlan többletköltségek miatt mintegy tízmillió forintot biztosít az önkormányzat a Szent István úti áteresz megépítésére szánt eredeti összegen felül. Áldozó Tamás úgy fogalmazott, a kényszerből felülírt tervekkel valójában már nem az áteresz felújítása készül el majd el, hanem gyakorlatilag egy híd épül a régi Tapolca-meder fölé.
Mindezeken túl sporttámogatásra is jut pénz: a város ötmillió forint önrész vállalásával pályázatot nyújt be egy műfüves grundfocipálya kiépítésére a Perutz Stadionban.

Kezdődnek a járdafelújítások

A városatyák 40 millió forintot rendeltek hozzá a Nagyváradi utcai járdaépítés megkezdéséhez, melyre korábban már biztosítottak 17 milliót, így összesen 57 millióból folytatódik az Eszterházy Ferenc Terv keretében tavaly elindított városi járdarekonstrukció. Áldozó Tamás kiemelte, amint látják majd a helyi adóbevételek alakulását, akkor év közben további összegeket fordíthatnak járdaépítésre. Emellett a tanácskozáson elfogadták a felújítási címjegyzéket, aminek keretében a város 40 millió forintot költ el önkormányzati tulajdonú bérlakások felújítására.

Lakatlan ingatlanok és az óvodai beiratkozás

A helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendelet módosításával pontosították azokat a feltételeket, amik alapján lakatlannak tekinthető egy ingatlan – ebben az esetben nem kell hulladékkezelési díjat fizetni. A képviselő-testület beszámolót hallgatott meg a települési értéktárról, ehhez kapcsolódóan elhangzott: továbbra is várják az ötleteket, javaslatokat a pápai értékekre.
Döntöttek az óvodai beíratás időpontjáról is: erre egymást követő négy napon, május 9. és 12. között 7-től 18 óráig lesz lehetőségük a szülőknek a Szivárvány Óvodában. Csákvári Judit, a Pápa Városi Óvodák intézményvezetője elmondta, személyesen jelen lesz a beíratásnál, ugyanis szeretne közvetlen kapcsolatot kialakítani a szülőkkel.

Schweighoffer Zita marad

Miután nem érkezett pályázat az Egészségügyi Alapellátási Intézet intézményvezetői állásra, május 31-ig továbbra is Schweighoffer Zita házi gyermekorvos marad az intézmény megbízott vezetője. A képviselők módosították az Egyesített Szociális Intézmény és a bölcsődék térítési díjairól szóló rendeletet. Ezek a természetben nyújtott szociális ellátásokat érintik, amiknek a fedezetét jelentős részben az önkormányzat helyi adóbevételei biztosítják – tudtuk meg az ülést követő sajtótájékoztatón Áldozó Tamástól, aki hozzátette: a bölcsődei ellátás továbbra is ingyenes marad. Megjegyezte, a bölcsődei ellátás és például a házi segítségnyújtás finanszírozása jelentős terhet ró az önkormányzatra, ugyanakkor Pápán működnie kell a szolidaritás elvének, amit ezután is prioritásként kezel a városvezetés. – Büszkék vagyunk arra, hogy a városnak ilyen fejlett szociális ellátórendszere van – fogalmazott a polgármester.

Bitai Sándor, a Pápai Polgárőrség nemrég leköszönt elnöke Pro Publico-díjat kapott

Személyi ügyekről, településfejlesztési tervekről, valamint az óvodai beíratás időpontjáról is szó esett a város képviselő-testületének csütörtök délutáni ülésén. A tanácskozás elején Bitai Sándor, a Pápai Polgárőrség nemrég leköszönt elnöke Pro Publico-díjat kapott Áldozó Tamás polgármestertől. Bitai Sándor 1998-ban lépett be a pápai polgárőrök közé, majd 2000-ben a helyi szervezet alelnöke lett. Ezt 2003-ban az elnöki pozíció követte, amiről idén év elején lemondott. Pápa közbiztonságáért polgárőrként végzett tevékenységét most Pro Publico-díjjal ismerte el a város.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.