Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. November 22. 14:17, kedd | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

ZsaruCAR - Új rendszerrel a csalók és a körözöttek ellen

ZsaruCAR - Új rendszerrel a csalók és a körözöttek ellen

A Pápai Rendőrkapitányság az önkormányzattól vehette át a hatékony eszközt.

Ma délelőtt Dr. Áldozó Tamás polgármester adta át Szappan Csaba rendőrkapitánynak azt az eszközt, mellyel hatékonyabban léphetnek fel a csalók és bűnözők ellen.

A rendszer kamerából, szoftverből és laptopból áll, melynek segítségével a közterületen szolgálatot teljesítő rendőrök munkája nagyban megkönnyíthető. Lényege, hogy közvetlen kapcsolatban van a Belügyminisztérium adatbázisaival, így lehetőség nyílik arra, hogy azonnal, a helyszínen járműveket és személyeket ellenőrizzenek.

A rendszámfelismerő menet közben és álló helyzetben egyaránt alkalmazható. Kiszűri a problémás, például a körözött, lejárt műszakival rendelkező, vagy a forgalomból kivont, de még az adóhátralékos gépjárműveket is, azonnali információt ad annak tulajdonosával kapcsolatosan is. Felismeri az autó színét is, és ha az nem egyezik meg a rendszám alapján az adatbázisból lehívott színnel, a rendszer azonnal jelez. Így könnyen kiszűrhető az is, ha valaki egy másik járműről szerelte át a rendszámot.

Pápán már kipróbálásakor is több parkoló autónál észlelt szabálytalanságokat.

Dr. Áldozó Tamás szerint a berendezés megvásárlása a rendőrség mellett az önkormányzat és a pápai lakosság érdeke is, mivel jogkövető magatartásra sarkalja az autósokat. A helyi adók beszedése szempontjából is fontos ez - mondta a polgármester.

Szappan Csaba rendőrkapitány kiemelte, hogy - a jogkövető gépjárművezetőknek nincs mitől tartaniuk, hisz ugyanúgy közlekedhetnek a szabályok betartásával, ahogy eddig. Csak a helyi adót (súlyadó) nem fizetőknek, vagy egyéb problémás gépjárművet illegitim módon használóknak kell tartani attól, hogy a rendőrség hatékonyabban tudja leleplezni jogsértésüket. A rendőrkapitány köszönetet mondott a kapitányág nevében az önkormányzat nagylelkű adományáért, és ígéretet tett arra, hogy felelősségteljesen, jó gazdaként fogják az eszközt használni.

Fotó: matrixpolice.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.