Városlista
2024. október 26, szombat - Dömötör

Hírek

2024. Október 21. 10:24, hétfő | PR
Forrás: (x) - Kép forrása: Freepik.com

Zöld és fenntartható innovációk és törekvések a logisztikai iparban

Zöld és fenntartható innovációk és törekvések a logisztikai iparban

Kapitalizmus ide vagy oda, a vállalatoknak ma már a hatékonyság és profitorientált működés mellett a tudatosságra, a zöld, fenntartható működésre is összpontosítani kell.

Ez ugyanis meghatározza gazdasági szerepüket, másrészt az új nemzedék számára is vonzóbbá lehet válni a valóban környezetbarát vízióval és törekvésekkel. A klímavédelem és egyéb szempontok ugyanis meghatározzák napjaink világát.

A vállalati vízió ma már a munkaerő megszerzését és megtartását is jelentősen befolyásolja

A logisztikai szektorban működő cégek számára a fenntarthatósági szempontok már nemcsak a környezetvédelem érdekében fontosak, hanem azért is, mert az új generáció számára is vonzóvá kell válni. A mai fiatalok ugyanis ezt is figyelembe vehetik az álláskeresés során, a fizetés, a megbecsülés, a munka-magánélet egyensúly szempontjai mellett. Kecskemét városában például sok hazai és nemzetközi vállalat versenyez a tehetséges munkaerőért – a link alatt pedig a helyi álláskereső (és munkaadók számára is létrehozott) kecskemetallas.hu portálon meg is lehet találni az aktuális lehetőségeket.

Zöld megoldások a raktározásban és szállítmányozásban

A fenntartható logisztikai rendszerek nemcsak a környezetre gyakorolt hatást képesek minimalizálni, hanem a hosszú távú, költséghatékony működést is megteremtik. Az elektromos vagy hibrid meghajtású járművek, az energiahatékony raktárak, és az optimalizált útvonaltervezés mind hozzájárulnak a szénlábnyom csökkentéséhez. Raktározási folyamatokban például egyre gyakoribbak az energiatakarékos világítási rendszerek, napelemes megoldások és az intelligens raktárak, amelyek minimalizálják az energiafelhasználást. A digitalizáció is nagy szerepet játszik, hiszen a hatékony adatkezelés és optimalizáció segítségével kevesebb erőforrásra van szükség a mindennapi működés során.

Környezetbarát és fenntarthatósági szempontok munkavállalói szempontból

Mint korábban is említettük, ma a logisztika és szállítmányozás terén vonzó dolognak számít, ha egy vállalat a zöld és fenntartható működés mellett teszi le a voksát. A fenntartható jövő mellett pedig a modern és innovatív eszközök alkalmazása a hatékonyabb, kényelmesebb munkavégzést is lehetővé teszik. A zöld innováció tehát kulcskifejezés a 21. században, mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára. Ezzel pedig mindenki jól jár, persze abban az esetben, ha az adott szereplő valóban hitelesen képviseli ezt az irányt – erre már az Európai Unió is egyre szigorúbb eljárásokat vezet be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 12:08, hétfő | PR

Már tizenévesen elkezd befektetni és megtakarítani a Z generáció

óriásit ugrott a felelős alapok kezelt vagyona

2024. Október 15. 10:00, kedd | PR

Forma-1-es tippek a Lightcasino kínálatában

2024. Október 14. 10:53, hétfő | PR

Tudásbázis és TikTok pénztanár különdíj várja a versenyzőket

15. évfordulójához érkezett a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő

2024. Október 04. 14:03, péntek | PR

Őszi kincsünk, a körte

A körte minden idők legkedveltebb gyümölcsei között előkelő helyen áll, világszerte termesztik különböző fajtáit.