Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 25. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Zöld arculatot adna a Fő térnek és megnyitná a Fő utcát Grőber Attila

Zöld arculatot adna a Fő térnek és megnyitná a Fő utcát Grőber Attila

A Hatpárti Választási Együttműködés polgármesterjelöltjének következő programpontja az Élhető Város címet viseli.

Grőber Attila azt mondta, érthető ugyan, hogyha egy program meghirdetésekor valaki nagy projektekben gondolkodik, ugyanakkor szerint az emberek mindennapi problémáiról sem szabad megfeledkezni. – Olyan jövőben gondolkodom, amely képes egyensúlyt találni a nagy projektek és a mindennapi élet problémái között, sőt, teljesen úgy polgármesteri szerepre készülök: háttérbe kívánok húzódni és a mindennapi életben szeretnék részt venni – hangzott el a polgármesterjelölt bevezetőjében, majd a politikus rátért a programpont 10 programelemének ismertetésére, melyeket ezúttal is számozva mutatunk be az egyszerűség és érthetőség kedvéért.

1. Városrészi gondnokság létrehozása, amely a kertesházi övezetek lakóinak nyújtana segítséget, valamint jelzőrendszerként működne.

2. Városüzemeltetési iroda létrehozása. Grőber Attila szerint a Városgondnokság jelenlegi formájában nem képes betölteni a feladatát, ezért egy új, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságot hozna létre a városüzemeltetési feladatok szervezésére, végrehajtására. A politikus ettől rugalmasabb és hatékonyabb feladatellátást és jelentős anyagi megtakarítást várna. Hangsúlyozta, „az új társaság számára kiemelt kérdés lesz, hogy pápai kis- és közepes vállalkozásokkal működjön együtt”.

3. Önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok átvilágítása, további működésük átszervezése.

4. Mi házunk, a mi utcánk program: Nyolc, vagy annál több lakásos tömbök számára anyagi támogatás energetikai korszerűsítésre, valamint a programban résztvevő tömbök környezetének rendezése, önkormányzati beruházásként.

5. Otthonos lakótelep program: A pápai lakótelepek rendezése, parkjainak megújítása, 1 év, 1 lakótelep program.

6. Társasházak és magánházak megújuló energiahasználatának támogatása.

7. Járda- és útfelújítási program. Grőber Attila ezzel kapcsolatban elmondta, a város útjainak és járdáinak egyharmada azonnali felújítást igényel. Nem ígéri, hogy ezek mindegyike megújítható egy ciklus alatt, azt viszont igen, hogy 5 évre előre megnevezi azokat az utcákat és járdákat, amelyeket fel fogják újítani. Egyúttal meg kívánja vizsgálni, hogy a korábbi járdaépítési költségek lefaraghatók-e.
8. Közlekedésfejlesztés: Közlekedés színvonalának javítása, környezettudatosabbá és költséghatékonyabbá tétele. Okos zebra és okos buszmegálló programot is tartalmaz ez a programelem.

9. Új parkolóhelyek építése. Grőber Attila kijelentette, ha bizalmat kap a válaszóktól, két helyen biztosan nem épül új parkoló: a Fő téri házak mögött és Várkertben, ellenben a Bástya lakótelepen szükségesnek tartja parkolóház építését és okos parkoló-rendszer telepítését. Kérdésünkre a polgármesterjelölt kifejtette, a Fő utca fokozatos megnyitásával és okos parkolók létesítésével segítené elő azt, hogy a belváros üzleti és kereskedelmi szempontból felpezsdülhessen, ahogy azt egyébként korábban a kereskedők kérték is a városvezetéstől.

10. Modern belváros programja: A politikus elmondta, szükség van arra, hogy a belváros vonzó legyen a pápaiak és a turisták számára. Ennek érdekében felújítaná a Kossuth, a Petőfi és a Csáky utcákat, valamint zöld arculatot adna a Fő térnek, ám a tér szerkezetéhez nem nyúlna hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.