Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 11. 10:17, csütörtök | Belföld
Forrás: police.hu

Vonatnak rohant egy elszabadult ló – vádat emelnek a furcsa baleset miatt

Vonatnak rohant egy elszabadult ló – vádat emelnek a furcsa baleset miatt

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség abban az ügyben, amelyben egy elszabadult ló nekirohant egy Győrben közlekedő vonatnak.

A Győri Rendőrkapitányság nyomozást folytatott vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt egy 38 éves győri férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint tavaly március 27-én 15 óra 52 perckor egy személyvonat mozdonyvezetője tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy ló rontott neki a szerelvény egyik kocsijának. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 7 és egy 10 éves gyermek vezette az állatot, amikor az hirtelen kitépte a gyerekek kezéből a vezetőszárat és elszabadult. A ló ezután a baleset helyszínéig körülbelül 1200-1400 métert tett meg, majd nekirohant az arra közlekedő vonat egyik szerelvényének. A jószág elpusztult, a vonat pedig megrongálódott. A nyomozók a tanúvallomások alapján megállapították, hogy a 38 éves Cs. István bízta az állatot a két kiskorú gyermekre, ezért a férfit vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Győri Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.