Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 08. 09:20, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Vona Gábor Pápán: A változást a Jobbik képviseli

Vona Gábor Pápán: A változást a Jobbik képviseli

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje Ferenczi Gábor országgyűlési képviselővel közösen tartott lakossági fórumot a pápai Kossuth utcán.

A párt elnöke a fórumot megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a rendszerváltás óta eltelt 24 év kudarca nem a Jobbiknak köszönhető. - 12 év bizalmat kapott az MSZP, a Fidesz pedig 8-at arra, hogy a magyar emberek életét jobbá tegye, és egyikőjüknek sem sikerült, sőt, 24 év alatt a 24. órába juttatták Magyarországot. 2014 április 6-án három lehetőség közül választhat a magyar társadalom: lehet folytatni a jelenlegi négy évet, vissza lehet hívni az elmúlt nyolc évet, vagy el lehet kezdeni valami újat. A változás lehetőségét a Jobbik képviseli. - mondta a politikus. Hozzátette: nem arra kérik a választókat, hogy jobb híján szavazzanak rájuk, hanem támogassák a Jobbik három pillérre épülő programját: megélhetés, rend és elszámoltatás.

Vona Gábor szerint a jelenlegi kormány a statisztikák kozmetikázásával éri el a foglalkoztatási és a közbiztonsági adatok emelkedését. - Én az emberekre bízom, hogy döntsék el, szerintük javult-e a közbiztonság Magyarországon. Szerintünk egyébként nem javult, sőt, a védtelen társadalmi rétegek helyzete egyre rosszabb. A nők, a gyermekek és az idősek elleni bűncselekményeknek drasztikus lépésekkel kell megálljt parancsolni - fogalmazott Vona Gábor, aki szerint a halálbüntetés visszaállításáról is társadalmi vitát kellene folytatni.

Az elszámoltatással kapcsolatban elmondta, a 2010-ben hatalomra került Fidesz ígérete ellenére sem tett semmit, pedig kétharmados hatalma birtokában lett volna rá lehetősége. – Mi új és tiszta szereplők vagyunk a közéletben, ezért minden lehetőségünk megvan arra, hogy elszámoltassuk az elmúlt nyolc évet.

Ferenczi Gábor, a Veszprém megye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselő-jelöltje a helyi problémák megoldásával kapcsolatban szólt. - Pápán azt ígérjük, hogy ha a Jobbik kormányra kerül, akkor nem a különböző statisztikai adatokat fogjuk kozmetikázni, hanem valódi munkahelyeket teremtünk. A helyi mezőgazdaságra, élelmiszer-feldolgozásra, különböző építőipari beruházásokra építve, a magyar kis-és középvállalkozói réteg megerősítésével fogunk új munkahelyeket teremteni. Az elszámoltatással kapcsolatban Ferenczi Gábor elmondta, hogy helyi szinten is felelősségre kell vonni azokat, akik miatt az elmúlt huszonnégy évben mintegy tizenötezer munkahely szűnt meg a térségben. A politikus kijelentette, a közbiztonság megteremtésére konkrét elképzeléseik vannak, melyekkel két hét alatt helyre lehet állítani a valódi rendet.

Címkék: jobbik, Vona Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.