Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 08. 19:37, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Vona: a Jobbik a megélhetés, a közbiztonság és az egészségügy kérdéseire fókuszál ősszel

Vona: a Jobbik a megélhetés, a közbiztonság és az egészségügy kérdéseire fókuszál ősszel

A Jobbik a megélhetés, a közbiztonság és az egészségügy kérdéseire fókuszál a parlament őszi ülésszakán – közölte Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt kétnapos balatonfüredi frakcióülését követő szombati sajtótájékoztatóján Székesfehérváron.

A következő időszakban három kérdéskörre fogunk fókuszálni, mert ezek a magyar társadalom számára a legfontosabbak: megélhetés, közbiztonság és egészségügy - mondta az ellenzéki politikus.
"Ez a három dolog, amire az embereknek szüksége van ahhoz, hogy igazán állampolgárnak érezzék magukat, amiket az államnak kellene garantálni számukra. Jelenleg a magyar állam ezen kötelezettségeinek szinte egyáltalán nem, vagy csak gyengén tesz eleget" - fogalmazott Vona Gábor.
Közlése szerint a frakcióülés másik fontos döntése, hogy a párt "kiviszi a politikát az utcára". Magyarázatként elmondta, hogy a kétharmados kormánypárti többség mellett nehéz a parlamentben politizálni, számukra fontos kérdésekre hangsúlyt helyezni.
"Eddig sem volt idegen számunkra az utcai politizálás, mostantól még inkább így teszünk. Az emberekkel közvetlen találkozást szeretnénk, a lakossági fórumainkat is zárt helyett nyílt téren kívánjuk megrendezni a jövőben. A Magyar Élet Menete is ezt a célt szolgálja, ahol végre az érdemi kérdésekről lehet beszélni. Javaslom a többi pártnak is, hogy jöjjenek ki a Parlament gyönyörű épületéből és menjenek ki az emberek közé, beszélgessenek velük problémáikról" – fogalmazott a pártelnök.
Vona Gábor újságírói kérdésre elmondta: nem ismerik a KDNP javaslatának részleteit a családi adókedvezmény kiterjesztéséről, de minden olyan kezdeményezést támogatnak, amelyek a családok életkörülményeit javíthatják. A választási törvénymódosítással kapcsolatban kifejtette, hogy az ajánlószelvények gyűjtéséért "nem fognak krokodilkönnyeket hullatni", de sajnálják, hogy a Jobbik által javasolt "műveltségi cenzust" lesöpörték az asztalról. Szerinte, ha a kormánypártok abban érdekeltek, hogy felelősen gondolkodó emberek szavazataival dőljön el egy választás, akkor a regisztráció nem a legjobb mód.
"Sokkal helyesebb volna a műveltségi cenzus bevezetése, ahol alapfokú végzettséghez kötnék a választójogot, mert akinek nincs meg az elemi iskolai végzettsége, nem képes felelős döntést sem hozni ilyen fontos kérdésben" – tette hozzá.
A sajtótájékoztatót követően a Nemzeti Emlékhelynél összegyűlt mintegy négyszáz ember előtt Gaudi-Nagy Tamás, a párt országgyűlési képviselője egyebek között arról beszélt, hétfőn a Parlamentben Orbán Viktor miniszterelnöknek el fogja mondani, hogy "bűn nem maradhat büntetlenül, mert aki ezt hagyja, szintén bűnt követ el". Utalt arra, hogy megszűnt az elszámoltatási kormánybiztos intézménye, amely - szerinte - sikertörténetként lett tálalva, miközben a múlt bűnösei továbbra sincsenek rács mögött.
"A Fidesz 2010-ben azt hangoztatta, hogy bűnszervezetek vették át az irányítást az országban, ennek ellenére egyetlen állami vezető vagy politikus sem került rács mögé" – mondta Gaudi-Nagy Tamás.
A beszéd elhangzása után indult el a Magyar Élet Menete, az egybegyűltek a belváros és a palotaváros több utcáját érintették a vonulás során.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország