Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 16. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Volt párját zaklatta, bántalmazta a 60 éves férfi

Volt párját zaklatta, bántalmazta a 60 éves férfi

A volt élettárs sérelmére személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntettével, valamint zaklatás vétségével, garázdasággal és könnyű testi sértés vétségével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 60 éves férfit, aki a kapcsolatuk megszűnését követően is rendszeresen kereste, többször fenyegette, és előfordult, hogy bántalmazta is a volt párját.

A vádirat szerint az elkövető 2000-től élt együtt a sértettel, aki a férfi italozó életmódja, kapcsolatuk megromlása miatt 2021-ben a közös fiúgyermekükkel együtt a közeli faluból Pápára költözött albérletbe. A vádlott azonban nem fogadta el a szakítást, és a sértett határozott kérése ellenére 2021. július végétől 2021. október végéig mintegy 1300 alkalommal kereste telefonon a volt élettársát, illetve küldött neki szöveges üzeneteket úgy, hogy a hívások jelentős részét éjszaka kezdeményezte. Így augusztus 28-án késő este is többször felhívta a nőt, becsmérlő módon szidalmazta, majd azzal is megfenyegette, hogy megöli, illetve rokonai, ismerősei rátörik az ajtót, rágyújtják a házat és a városban megfogják.

A férfi a hasonló jellegű, bántalmazással, veréssel fenyegető telefonhívásait a rákövetkező napokban is többször megismételte. Augusztus 31-én délután a sértett közös ügyintézés végett a belvárosban találkozott a volna vádlottal, aki miután meglátta a sétálóutca közepén rá várakozó sértettet, odalépett hozzá, s számon kérve, hogy hogyan néz ki, ököllel arcon ütötte, majd továbbment. Az ütés következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az elkövető 2021 októberében, egy hét leforgása alatt háromszor is az albérlete előtt várakozott a hajnalban munkahelyéről hazatérő sértettre, melynek során egy alkalommal a felsőruházatát megragadva rángatta a volt élettársát, mire a helyszínen tartózkodó családtagjai közbeléptek, és távoltartották a sértettől, aki az eljárás során a sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt kérte a férfi megbüntetését. Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék