Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2022. Január 16. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Volt párját zaklatta, bántalmazta a 60 éves férfi

Volt párját zaklatta, bántalmazta a 60 éves férfi

A volt élettárs sérelmére személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntettével, valamint zaklatás vétségével, garázdasággal és könnyű testi sértés vétségével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 60 éves férfit, aki a kapcsolatuk megszűnését követően is rendszeresen kereste, többször fenyegette, és előfordult, hogy bántalmazta is a volt párját.

A vádirat szerint az elkövető 2000-től élt együtt a sértettel, aki a férfi italozó életmódja, kapcsolatuk megromlása miatt 2021-ben a közös fiúgyermekükkel együtt a közeli faluból Pápára költözött albérletbe. A vádlott azonban nem fogadta el a szakítást, és a sértett határozott kérése ellenére 2021. július végétől 2021. október végéig mintegy 1300 alkalommal kereste telefonon a volt élettársát, illetve küldött neki szöveges üzeneteket úgy, hogy a hívások jelentős részét éjszaka kezdeményezte. Így augusztus 28-án késő este is többször felhívta a nőt, becsmérlő módon szidalmazta, majd azzal is megfenyegette, hogy megöli, illetve rokonai, ismerősei rátörik az ajtót, rágyújtják a házat és a városban megfogják.

A férfi a hasonló jellegű, bántalmazással, veréssel fenyegető telefonhívásait a rákövetkező napokban is többször megismételte. Augusztus 31-én délután a sértett közös ügyintézés végett a belvárosban találkozott a volna vádlottal, aki miután meglátta a sétálóutca közepén rá várakozó sértettet, odalépett hozzá, s számon kérve, hogy hogyan néz ki, ököllel arcon ütötte, majd továbbment. Az ütés következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az elkövető 2021 októberében, egy hét leforgása alatt háromszor is az albérlete előtt várakozott a hajnalban munkahelyéről hazatérő sértettre, melynek során egy alkalommal a felsőruházatát megragadva rángatta a volt élettársát, mire a helyszínen tartózkodó családtagjai közbeléptek, és távoltartották a sértettől, aki az eljárás során a sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt kérte a férfi megbüntetését. Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 09:09, kedd | Helyi

Figyelmeztet a rendőrség: Legyen körültekintő, ha az interneten vásárol!

Egy webáruházból rendelt a sértett, de nem érkezett meg az előre kifizetett termék. A pápai rendőrök óvatosságra intik az online vásárlókat.