Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 26. 14:18, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Víz, Zene, Virág Fesztivál a hét végén Tatán

Víz, Zene, Virág Fesztivál a hét végén Tatán

Minden más hasonló rendezvénynél több gyerekprogram várja a látogatókat az idei Víz, Zene, Virág Fesztiválon a hét végén Tatán.

A kicsiknek külön infrastruktúrát építettek a szervezők, a három éven aluliaknak készségfejlesztő játékokat, zenés bölcsődét alakítottak ki, ahol képzett felügyelők vigyáznak a gyerekekre. Az óvodás és iskolás gyerekeket népi játszóudvar várja, ahol régi vidéki játékokat tanulhatnak, a kézműves műhelyben pedig maguk is elkészíthetnek kisebb tárgyakat, szerszámokat. Az aktívabbak mászófalon, artista iskolában, akadálypályán próbálhatják ki magukat. A külföldi látogatókra gondolva interaktív angol-magyar mesejáték is lesz.
A sorrendben 19. fesztivál az Öreg-tó partján és a Tatai Várban kínál kulturális és gasztronómiai programokat. Idén a Kerekes Band, a Hooligans, a Zagar és a Csík Zenekar is koncertet ad, de fellép a Bikini, Deák Bill Gyula, a Magna cum Laude, a Chalaban, a Makám és az Intim Torna Illegál is.
A rendezvény hagyományos kísérőprogramja a kirakodóvásár, a szombat esti látványos tűzijáték, műrepülő show, az Öreg-tavon sárkányhajó-bemutató, valamint a fesztivál védjegyévé vált vízi karnevál, azaz több tucat csónak és kishajó lámpás felvonulása.
Az Agrármarketing Centrum támogatásával és ingyenes borkóstolóval várja a látogatókat a Borudvar, amelynek az előző évhez hasonlóan az Esterházy-kastély ad otthont. Az alkalomból megválasztják Tata város borát. Idén 13 pincészet nedűit kóstolhatják meg az érdeklődők, érkeznek kiállítók Villányból, Tokajból és Abasárról, így alkalom adódik több tájegység borait is megízlelni.
A fesztiválról információk a www.vizzenevirag.hu honlapon olvashatók, a komolyzenei koncertekről a www.vizzeneklasszik.hu címen tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -