Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Január 30. 20:32, szombat | PR
Forrás: (x)

Vitaminok, amelyeknek hajnövesztő hatása van

Vitaminok, amelyeknek hajnövesztő hatása van

A hajunk nő magától, nem kell ezért semmit tenni – mondják néhányan, ám ez sajnos nem minden esetben igaz.

Sokaknak támad problémája a megfelelő hajhosszúság elérésével, ezt a folyamatot azonban tudjuk serkenteni a megfelelő vitaminokkal. Mutatjuk, melyek ezek.

A hatékony hajnövesztő vitaminok fontosak a test számára, de nem csupán a hajunk miatt. Olyan tápanyagok ezek, amelyek az egész szervezet működésében elengedhetetlen szerepet játszanak, azaz a bevitelük, akár a táplálkozás, akár kiegészítők által nem hanyagolható el. Ha csak a hajat tartjuk szem előtt, meg kell jegyeznünk, hogy annak aktivitása teljesen változó minden embernél – előfordulhat, hogy valakinél teljes intenzitással működik, másnál rá kell segíteni a természetes módszerekkel a haj növekedésére.

A, B, C

Ez nem gyors folyamat, azonnali eredményt nem kell várni tőle. Amíg azonban dolgozunk a vitaminraktár feltöltésén, használhatjuk az elismert Gettik brand hajdúsító porát és samponját, amelyek azonnali megoldást ígérnek. De vissza a vitaminokhoz, hisz a hajnövekedéshez egészséges szervezet kialakítására van szükség. Kezdjük az ábécé sorrendjében, így először említsük meg az A-vitamint. Ez antioxidáns, azaz segít létrehozni az egészséges faggyút a testünkben, ami a haj hidratálásában is fontos szerepet játszik. Hiánya a fejbőr kiszáradásán keresztül vezet hajhulláshoz. A sorrendben a vízben oldódó B-vitamin következik, amely szerepe kiemelkedő, hiszen erősíti a tüszőket, azaz megelőzi a hajhullás kialakulását. Hogyan? Azzal, hogy segíti a vér és az oxigén eljutását a szőrtüszőkbe, ezáltal táplálja azokat. A C-vitamint is meg kell említeni, mint az egészség forrását, az erős hajhoz erre is szükség van, hiszen növeli annak ellenálló-képességét. Jelentőségét összekötik az őszülés megelőzésével.

D, E, H

A sorrendben a D-vitamin következik, amely a szőrtüszőkért felel, a hajhullás megelőzéséhez van köze. Napos időben megtermeli ezt a testünk, máskor azonban érdemes rásegíteni, mielőtt hiányából adódóan problémák jelentkezhetnek. Az E-vitamin serkenti a vérkeringést, ami a fejbőr tekintetében kiemelkedően jótékony hatással bír, gyorsabb növekedést eredményez. A sor végére maradt a H-vitamin, amelynek modernebb megnevezése a B7-vitamin, és amely a keratin képződésében játszik szerepet – az a haj szerkezetének egyik legfontosabb alkotóeleme. Ha tehát gondunk van a hajnövesztéssel, vegyük szemügyre a vitaminbevitelünket, különösen a B és az E jelűekre vonatkozóan. Tegyünk meg mindent a hajunkért, illetve a testünkért, hogy ne szenvedjen hiányt semmiben.

A fotó forrása:
Nina Buday / Shutterstock.com

Címkék: haj, hajnövesztő, vitamin

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 02. 13:16, péntek | PR

Így lehet megtudni, hogy érvényes-e még az autópálya-matricánk

Online vette meg az e-matricáját, és nem emlékszik, hogy pontosan meddig érvényes? Vagy véletlenül kitörölte a visszaigazoló e-mailt, amiben megnézhette volna?

2021. Április 02. 13:08, péntek | PR

Hogyan fuss neki a kocsi műszaki vizsgájának?

A műszaki vizsga alapfeltétele annak, hogy a kocsidat közúti forgalomba vihesd. Sokan nyűgnek tekintik a rendszeres műszaki vizsgát, pedig rendkívül fontos oka van annak, hogy ilyen szigorú a szabályozás.