Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Április 10. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Viszonylag jó szinteken a forint

Viszonylag jó szinteken a forint

Az euró 297 környékén mozog és még a 3 hónapos diszkontkincstárjegyek aukciója is jól sikerült, 50 milliárdot értékesített az Államadósság Kezelő Központ, több mint háromszoros túljegyzés mellett.

Az átlagos hozamszint nagyot csökkent, 4,44 százalékos volt, vagyis jóval az 5 százalékos alapkamat alatti. A piaci szereplők tehát továbbra is az alapkamat csökkentésére számítanak, jelen állás szerint akár 4,5 százalékig.

Az egyébiránt jó tőzsdei hangulatot még az sem tudta eltéríteni, hogy a Koreai-félsziget közben valóban már az ’50-es ’60-as évek hidegháborús hangulatát idézi. Miközben Észak-Korea úgymond figyelmeztette a Dél-Koreában tartózkodó külföldieket, hogy készüljenek fel az ország gyors elhagyására, ha háború törne ki a félszigeten, addig Tokió környékére már Patriot légvédelmi rakétákat telepítettek. Úgymond biztos, ami sicher alapon, ha mégiscsak arra tévedne egy észak-koreai rakéta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Nagy Márton: a kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat