Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 04. 07:21, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Visszaélénkült a lakáspiac

Visszaélénkült a lakáspiac

Immár negyedik alkalommal adja ki a piacvezető ingatlanközvetítő Duna House az idei tranzakciószám becslését a DH-TB mutatót.

A becslés szerint szeptemberben, augusztus mögött az év második legerősebb hónapját zárta a piac, országosan 7038 adásvételi tranzakcióval.

A szeptember hónap a szezonalitásnak megfelelően kiemelkedően indult, ám a végtörlesztés hírére a hónap középső két hetében mintegy 30 százalékos tranzakciószám csökkenés volt tapasztalható. A visszaesés oka nyilván azon eladók szándékából ered, akik devizahitellel rendelkeznek és realizálni kívánják az árfolyamnyereséget, így a szerződés lezárását a törvényre emelkedés utánra tolták. A törvényre emelkedéssel aztán ismét visszaélénkült a piac és várhatóan ez ki is tart még, így októberre kiemelkedő tranzakciószámot várunk.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.