Városlista
2021. augusztus 5, csütörtök - Krisztina

Hírek

2021. Május 21. 17:00, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Vissza a vörös bikához

Vissza a vörös bikához

A tavalyi évben sajnos a járványhelyzet miatt elmaradt egy olyan bajnoki forduló, mely mindig egy különleges helyszín a naptárban, amit akár a formula autózás egyik templomának is nevezhetünk!

Ez a pálya nem más, mint Spielberg-ben a RedBull Ring.

A Forma1 osztrák szentélye az idén szerencsére visszakerült a naptárba és az osztrák Drexler Formel Cup az FIA CEZ Zone Trophy és az MNASZ Autós Gyorsasági OB keretében is lehet gyűjtögetni a bajnoki pontokat. A festői helyszínen lévő pályán általában népes mezőny gyűlik össze és parázs küzdelmek zajlanak a futamokon. Egy ideig sajnos idén is kérdéses volt ez a helyszín, de szerencsére végül egy másik bajnokság rendezőjéhez kapcsolódva befogadásra kerültek az előbb említett versenysorozatok futamai is.Berta Benjámin tavaly egy nem kevésbé tradicionális osztrák pályán, a Salzburgringen debütálhatott a forma autózásban kategória győzelemmel és dobogós helyezésekkel, de a Red Bull Ring aszfaltcsíkjának most először vághat neki a csütörtöki szabadedzéseken. Természetesen a pálya egy cseppet sem lesz ismeretlen Beni számára, hiszen a különböző szimulátoros programokban már számtalan kört teljesített rajta virtuálisan. Nyilván azért a valóságban sokkal izgalmasabb lesz meghódítani a különleges pálya lejtőit, emelkedőit és kanyarjait az F4-es Tatuus-al. Remélhetőleg a népes mezőnyben ismét jóval több F4-es ellenfele akad majd, akikkel összemérheti az erejét és nem csak szokás szerint a komoly technikai fölényben lévő F3-as és Formula Renault-s versenyzőkkel kell megküzdenie.Gender Tamás csapatfőnök is nagyon örül, hogy visszatérhet a csapat a legendás osztrák pályára:

„Megint egy különleges versenyhelyszín vár ránk a hétvégén ahová mindig nagyon szívesen térünk vissza. Ahogy Monza az autósport tradicionális, úgy a Red Bull Ring az egyik legmodernebb helyszínének mondható melynek szintén megvan a maga különleges izgalmas atmoszférája és a pálya jellege egy nagyon komoly kihívást kínál a versenyzők számára. Berta Beninek új lesz a pálya, de reméljük, hogy ezt is sikerül nagyon hamar feldolgoznia és újabb kategória győzelmeket és értékes bajnoki pontokat könyvelhet majd el mindhárom bajnoki tabellán!”
A hévégén ezúttal pénteken és szombaton zajlanak majd a versenyfutamok melyeket az előzetes információk szerint most is live stream közvetítésben is nyomon lehet követni majd, melyet megoszt majd a csapat is a közösségi média oldalain.

Fotó: Gender Racing Team
- Boncz Elek -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 05. 08:33, csütörtök | Sport

Rasovszky ezüstérmes nyíltvízi úszásban

Rasovszky Kristóf ezüstérmet nyert a 10 kilométeres nyíltvízi úszásban a tokiói olimpia csütörtöki napjának nyitányán.

2021. Augusztus 05. 08:23, csütörtök | Sport

Tótka Sándor aranyérmes sprintkajakban

Tótka Sándor szenzációs versenyzéssel aranyérmet szerzett a kajak egyesek 200 méteres versenyében a tokiói olimpián. A szám másik magyarja, Csizmadia Kolos negyedik lett a döntőben.

2021. Augusztus 05. 08:20, csütörtök | Sport

Csipes Tamara ezüstérmes 500 egyesben, Kozák ezúttal negyedik lett

Csipes Tamara ezüstérmet szerzett a kajak egyesek 500 méteres versenyében a tokiói olimpián, míg Kozák Danuta, aki a japán fővárosba a szám kétszeres címvédőjeként érkezett, ezúttal lemaradt a dobogóról, negyedik lett.

2021. Augusztus 05. 07:58, csütörtök | Sport

Rasovszky ezüstérmes nyíltvízi úszásban

Rasovszky Kristóf ezüstérmet nyert a 10 kilométeres nyíltvízi úszásban a tokiói olimpia csütörtöki napjának nyitányán.