Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Június 27. 15:00, csütörtök | Helyi

V.I.P. - Vidéki Iskolák Pápán - Fergeteges vetélkedő a kánikulában

V.I.P. - Vidéki Iskolák Pápán - Fergeteges vetélkedő a kánikulában

A Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézményének Család- és Gyermekjóléti Szolgálata egy emlékezetes játékos vetélkedőt szervezett június 19-én, amelyen hat Pápa környéki iskola diákjai mérhették össze tudásukat és ügyességüket. Két helyszínen zajlott a versengés, és a résztvevők nagyszerű élményekkel gazdagodtak.

A program a város szívében, a Fő téren kezdődött, ahol négy izgalmas állomás várta a gyerekeket. Az állomásokon kirakós játékok, irodalmi és helyi kulturális ismeretek, valamint titokzatos helyek felkutatása szerepelt. A főtéri üzletek is bekapcsolódtak a „mókába” így a csapatok a rejtvények megfejtése után egy furfangos jelszó bemondásával szerezhették meg kabaláikat, egy fagyizóból, utazási irodából, népművészeti boltból, múzeumból, étteremből és idegenforgalmi irodából. A sikeres megfejtéseket az üzletek további ajándékokkal jutalmazták, így a gyerekek arcán széles mosoly ragyogott mikor a felfedező útjukról egy fagyival, társas játékkal vagy egy kis szuvenírrel tértek vissza.

A forró főtéri kezdés után a Várkert óriás platánfáinak hűs árnyékában folytatódott a vetélkedés. Az állomások elragadó fantázianeveket kaptak, amelyek már önmagukban is felcsigázták a résztvevők kíváncsiságát.

A "Zenék Pavilonja" állomáson régi és új idők mesefilmjeit kellett felismerni egy rövid zenei részlet alapján. Egy kis furfang is került a zenei listába, mert a népszerű Korda Gyuri bácsi "Reptér" című dala is felcsendült persze a lurkók nagy örömére mert a közismert szám nem okozott fejtörést

A "Nyilak Birodalma" állomáson az íjászat alapjaival ismerkedhettek meg a gyerekek, ami testre és lélekre egyaránt jótékony hatással volt. Fiúk, lányok egyaránt lelkesen birkóztak meg a feladattal és zsebelték be a sikereket.

A "Szabályok Útja" állomáson Dobó Kocsis Gábor, a pápai rendőrkapitányság munkatársa adott bűnmegelőzési és közlekedési tanácsokat, majd próbára tette a gyerekek tudását. Amit már tudtak a gyerekek az megerősítést kapott az új információkkal pedig gazdagabbak lettek.

A "Muri Falva" állomáson vicces ügyességi feladatok várták a versenyzőket, mint például a homlokra helyezett keksz kéz nélküli elfogyasztása, vagy a becsomagolt csokoládé késsel villával való bontása és elfogyasztása, ami garantáltan megmozgatta a nevetőizmokat.

"Furfang Kanyarnál" az ízlelőbimbók kerültek próbatételre: hűs gyümölcsitalokat és gyümölcsöket kellett bekötött szemmel, ízlelés és szaglás útján felismerni. Kiderült, hogy a citrom nem is olyan savanyú, és különösen jól esett kellemes savanykás íze a nyári forróságban.

A "Játéksziget" állomáson a mászás, ugrás és futás kapta a főszerepet, amely szintén hatalmas népszerűségnek örvendett a mozgásra vágyó gyerekek körében.
Az izgalmakkal teli versenyen a pápakovácsi iskola elnyerte az első helyezést. A második helyet a Vaszari Iskola szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára a Lovászpatonai Iskola diákjai „állhattak” fel.

A program végén senki sem maradt ajándék nélkül: a fergeteges jókedv díját a Mezőlaki Iskola csapata zsebelte be, a kreativitás díja a Pápateszéri Iskolásokhoz vándorolt, és a legösszetartóbb csapat jutalma az Ugodi Iskolásoké lett. Az esemény minden résztvevő számára emlékezetes marad, hiszen a versenyzők mindvégig sportszerűen küzdöttek, bizonyítva, hogy a tisztesség és a kitartás meghozza gyümölcsét. Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek!
A rendezvény támogatói is kitettek magukért: a Zöld Zebra finom édességekkel segítették a rendezvényt, a Hit Gyülekezete pápai szervezete és a Stihl Gerdenics a jutalmak és ajándéktárgyak beszerzéséhez biztosítottak anyagi forrást, Stileth Norbert gyümölcsökkel, és a PVÖ ESZI Család- és Gyermekjóléti Központ üdítőkkel, három középiskola diákjai közösségi szolgálattal járultak hozzá, hogy a program elérje célját és emlékezetes élménnyel gazdagodjanak a jelenlévők.

A szervezők és a résztvevők egyaránt hálás szívvel köszönetüket fejezik ki mindazok segítségéért, akik bármilyen formában támogatást nyújtottak a program megvalósításához. Ez a játékos vetélkedő nemcsak a diákok tudását és ügyességét tette próbára, hanem szórakoztató és emlékezetes élményekkel ajándékozta meg őket a kánikulában.

A család – és gyermekjóléti szolgálat munkatársai első alkalommal rendezték meg VIP című játékukat, de eltökélt szándékuk, hogy hagyományt teremtsenek az eseményből azzal a céllal, hogy a jövőben is hasonló örömet szerezzenek a résztvevőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 18:07, szombat | Helyi

Itt a várva-várt hír: csatlakozik az oltáshoz a Honvédség!

Csütörtök óta küzdenek a lángokkal Kenyeri és Csönge térségében, már mintegy 400 hektáron ég a növényzet.

2024. Szeptember 07. 16:33, szombat | Helyi

Családi napot tartottak a pápai Bázisrepülőtéren

Az MH 47. Bázisrepülőtér idén is megrendezte a családi napot, hogy az ott szolgálatot teljesítők családtagjai is betekintést nyerhessenek a légibázis munkájába, illetve így köszönjék meg nekik az általuk nyújtott támogatást.

2024. Szeptember 07. 16:31, szombat | Helyi

Még mindig küzdenek a lángokkal a tűzoltók, foltokban még ég a növényzet

A Vönöck és Kenyeri közötti területen dolgoznak a tűzoltók.

2024. Szeptember 06. 16:40, péntek | Helyi

Újra lángol a fenyves Kenyerinél - Videó