Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Szeptember 30. 16:22, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Világcéggel kötött együttműködési megállapodást az Acsády

Világcéggel kötött együttműködési megállapodást az Acsády

Az SMC Corporate vállalattal kötött együttműködési megállapodást a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola. A világcég a mechatronikus karbantartó képzést támogatja az iskolában.

A meglállapodás ünnepélyes aláírását megelőzően dr. Császár Éva tagintézmény-vezető elmondta, fontos számukra, hogy ismerjék a Pápa környéki vállalatok munkaerő igényeit. Az elmúlt időszakban egyre több olyan szakemberre mutatkozik igény a cégek részéről, akik a villanyszereléshez, a gépészethez és kicsit a programozáshoz egyaránt értenek. Néhány évvel ezelőtt az OKJ-ban megjelent egy új szakma, a mechatronikus karbantartó, amely valójában pont az említett vállalati igényeknek megfelelő oktatást nyújtja. Ez egybeesett a mezőlaki Adient kérésével is, miszerint a gépeiket mindenféle tekintetben karbantartani, kisebb javításokat elvégezni tudó szakemberre van szükségük. Ekkor indítottuk el az első mechatronikus képzésünket az Adienttel közösen, a felnőtt dolgozóik számára. A következő évtől azonban már az iskolarendszerű, nappali oktatásunk palettája is bővült a mechatronikus karbantartó képzéssel. Minden új szakma oktatásának bevezetése azzal jár, hogy át kell alakítani a tanműhelyeket a képzés érdekében, be kell szerezni eszközöket. Az Adientnél Papp Gábor előző jó tapasztalatai alapján ajánlotta számunkra, hogy vegyük fel a kapcsolatot az SMC Corporate-tel - mondta el az intézményvezető.

Fenyő András, az SMC Corporate ügyvezetője mutatta be az általa képviselt piacvezető céget, majd Szabó Péter oktatási vezető ismertette az együttműködés rászleteit. Elmondta, annak célja, egy olyan jól működő képzési és támogatási program kialakítása, amely az automatizálás területeit jól ismerő, naprakész, kompetens szakemberek képzését segíti elő,melyhez a legmodernebb elméleti, digitális és gyakorlati oktatórendszereket fejleszti és biztosítja partnerei számára.

Szarka Attiláné főigazgató-helyettes, valamint Nagy Zsolt általános igazgatóhelyettes az együttműködés részleteit ismertették, felhívva a figyelmet annak jelentőségére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.