Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2022. November 02. 09:20, szerda | Életmód

Vigyázat! Nem minden tökfélét adhatunk az állatoknak

Vigyázat! Nem minden tökfélét adhatunk az állatoknak

A Facebook-on terjedő poszt szerint Halloween után érdemes kivinni az erdőbe a korábban megvásárolt tököt, ám egyáltalán nem mindegy, hogy dísztököt, vagy sütőtököt vásároltunk.

"Keress erdőt vagy mezőt a közeledben, törd szét őket, és hagyd, hogy a vadon élő állatok megegyék - áll a facebookon terjedő bejegyzésben.A tök ugyanis egyáltalán nem ártalmas számukra, és kifejezetten szeretik is, a magvaik pedig természetes féreghajtóként működnek. De mindenképp ügyeljünk arra, hogy feltörjük a tököket, nehogy a szarvasok agancsára vagy esetleg a fejükre szoruljon. Évente 2,5 milliárd tököt termelnek Halloweenkor, és csak az egyötödét hasznosítják újra. A többi a hulladéklerakókban bomlik le, és metángázokat termel, amelyek károsítják a környezetet." - áll a bejegyzésben.

Amire mindenképp figyeljünk, hogy dísztököt semmiképp ne tegyünk ki az állatoknak, mert az mérgező vegyületeket is tartalmaz. Már attól rosszul lehetnek (hasfájás, hányás, hasmenés, stb. léphet fel), ha csak egy kicsit esznek egy-egy dísztökből. A Halloween tök fogyasztása viszont biztonságos a számukra.

Ha nem vagy biztos benne, hogy a dekorációnak használt tököt megehetik-e a vadak, akkor arra kérünk, inkább ne tedd ki nekik, mert nagyon betegek lehetnek tőle.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 11:37, vasárnap | Életmód

Átalakultak az utazási szokások, a két-három napos rövid utak a legnépszerűbbek egy felmérés szerint

Az elmúlt években megváltoztak az utazási szokások, amit mutat az is, hogy egyre többen választják a két-három napos, rövid külföldi vagy belföldi utakat, illetve a jó ár-érték arányú kikapcsolódást.

2022. November 23. 13:55, szerda | Életmód

A klímaváltozás miatt egyre korábban költenek a madarak

A klímaváltozás miatt évtizedenként átlagosan két-három nappal korábban költenek a madarak - derül ki az Ökológiai Kutatóközpont és a Milánói Egyetem közös kutatásából.

2022. November 23. 13:53, szerda | Életmód

Kevesebb az illegális letöltés a magyar internetezők között

2022. November 23. 13:47, szerda | Életmód

Deep Purple-koncert lesz jövő nyáron a Budapest Sportarénában

A hard rock és a heavy metál legendája, az angol Deep Purple ad koncertet 2023. július 16-án a Papp László Budapest Sportarénában.