Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 21. 15:12, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Végre elkezdődhet a munka a Fő téren

Végre elkezdődhet a munka a Fő téren

Még idén új burkolatot kaphat a Gróf út, a Plébániasor és talán még az OTP előtti rész is. A jégpálya építését jövő tavasszal kezdik meg.

A feltárás azért késett, mert a Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal Ásatási Bizottsága több esetben is elutasította a Fő téri ásatásokat végző Laczkó Dezső Múzeum kérelmét az ásatásvezető régész személyét illetően.

Szerdán azonban végre megszületett a döntés, dr. Mordovin Maxim vezeti a régészeti feltárásokat városunkban. Amint eláll az eső és kisüt a nap, indulhatnak a munkák a Fő téren - erről Unger Tamás alpolgármester számolt be ma délelőtt a Polgármesteri Hivatalban tartott sajtótájékoztatón, írja a Pápa-ma.

Az alpolgármester hangsúlyozta, a több hét csúszás ellenére előreláthatóan a határidőket tartani tudják és nincs szükség azok módosítására. Az előzetes feltárás eredményeként a közműnyomvonalat át kellett tervezni, hiszen az olyan régészeti helyeket semmisített volna meg, melyre a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal nem adott engedélyt.
- Az áttervezés és az egyeztetések az elmúlt időszakban megtörténtek. A régészeti feltárási engedély birtokában úgy gondoljuk, hogy ugyanolyan látványos munkavégzés kezdődik most a Fő téren, mint tavaly ősszel. A régészeti feltárás a közműsávon előreláthatóan negyven napig tart. Megígérték a régészek, hogy ennek a sávnak a feltárását feszített ütemben elvégzik, így ősszel ezen a szakaszon már be tudjuk fejezni a teljes közmű-alépítmény megépítését. Az idei évre tervezzük még mindezek mellett a burkolatok építését is a Gróf úton, a Plébániasoron és talán még az OTP előtti részen is. A kivitelezés tavasszal folytatódik, amikor további régészeti feltárások kezdődnek, illetve jövőre épül meg a jégpálya területe, valamint akkor kerül le a végleges burkolat a templom és a Griff épület előtti területre - mondta el a tájékoztatón Vörös László, a kivitelező Boroszlán Zrt. vezérigazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán