Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2021. Május 20. 12:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Vége az ingyenes parkolásnak, keddtől újra fizetni kell!

Vége az ingyenes parkolásnak, keddtől újra fizetni kell!

A kormány döntött arról, hogy az ingyenes parkolás kedden megszűnik. A hitelmoratóriumot a jelenlegi szabályok szerint hosszabbítják meg augusztus 31-ig. Egyeztet még a kormány a bankszektorral és a Nemzeti Bankkal is - mondta el Gulyás Gergely csürtökön.

További lazítások lesznek

A miniszter hozzátette, a hétvégén várhatóan elérjük az 5 millió beoltottat, ami az első vakcina beadását illeti, ezt követően további lazítások várhatók. Minderről Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában tudhatunk meg további részleteket.

Jövőre jön a magyar vakcina

Gulyás Gergely szerint ha szükség lesz újraoltásra, akkor rendelkezésre áll majd keleti és nyugati vakcina is. Hozzátette: 2022 második felétől pedig Debrecenben magyar vakcinát is képesek leszünk előállítani.

Nem veszünk részt az újabb brüsszeli vakcinabeszerzésben

A kormány döntött arról is, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés következő fejezetében nem akar részt venni. 2022 végéig több mint 10 millió vakcinát rendeltek. Gulyás Gergely kiemelte: az oltási folyamat 5 millió felett nagyon le fog lassulni, és talán nagyon optimista becslés mellett 6 millióig lehet eljutni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 17:54, hétfő | Helyi

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

2022. Július 04. 15:00, hétfő | Helyi

Van mit tanulni a reformátusoktól

100 program, megannyi helyszín, kiváló hangulat, nagyszerű szervezés - ilyen a közösség ereje!

2022. Július 04. 09:31, hétfő | Helyi

Júliusban félpályás útlezárás lesz a 83-as út több szakaszán

Július hónapban több félpályás forgalomkorlátozás várható Pápa és Tét térségében a 83. sz., 2x2 sávos főúti építése miatt.

2022. Július 04. 07:21, hétfő | Helyi

Az Aranyakkord koncertje zárta a REND Fesztivált

Egyáltalán nem nevezhető gyakorinak az a kép, hogy állva tapsolnak az emberek egy templomban, az Aranyakkord pápai koncertjének záróperceiben azonban erre is sor került.