Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Június 05. 08:21, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Vaskó Dominik: Nyirádon kell a motorerő!

Vaskó Dominik: Nyirádon kell a motorerő!

Interjú a 13 éves Vaskó Dominik autóversenyzővel.

2015.05.06-07.-én Nyirádon FIA Közép-Európai Zóna Rallycross Bajnokság IV. Futama, MNASZ Rallycross nyílt Országos Bajnokság IV. Futama, Szlovák Nemzeti Rallycross Bajnokság III. Futama, Osztrák Nemzeti Rallycross Bajnokság II. Futama lesz.

Az idén egy Peugeot 208 versenyautót terelgetsz.

Tudtommal Nyirádon nem indultál még vele. Mennyire lesz elég a motorerő erre a pályára a Máriapócsihoz képest?
- A motort a héten hangoltuk, a futóművet is beállították, a szerelők szerint is jó lett... jobb, mint volt. Ez azért fontos, mert lényegében ez ugyan az a motor, amivel Máriapócson rajthoz álltam. Technikás a pálya, sok a murva Nyirádon, tehát kell a motorerő.



Van-e kedvenc kanyarod, szakaszod?
- Igen, a fenti hosszú aszfaltozott rész, a végén a balkanyarral.


Itt korábban egy másik Peugeottal indultál, autókról és rallycross szakágban.
Hogy sikerültek akkor a versenyeid?
- Igen, a 206-os az első Nyirádi futamon futómű problémák miatt esett ki, majd ősszel végül is jó lett volna minden, de egy sajnálatos rajtbaleset miatt összetörött. Folytatni tudtuk a versenyt, de csak autocross-ban, ahol sikerült is befejeznem a futamot és a versenyt is.


Itt is, mint már a Rabócsiringen lesz Joker kör. Mi alapján szoktál oda kimenni?
- Ezt mindig az adott helyzet határozza meg. Alapjaiban, ha jó a rajt, akkor természetesen az előnyszerzés a cél, de ez nem minden esetben van így. Vannak megbeszélt taktikák adott versenykörülményekre.



A Pünkösdi hétvége óta volt-e fejlesztés az autón?
- Most nincs szükség fejleszteni, jelenleg a legkomolyabban próbáljuk az autót megbízhatóvá tenni. Hogy jó, vagy nem jó, de jönnek ki hiányosságok, hibák, amiket javítani, finomítani kell. Én úgy gondolom, hogy a szerelőim csodát művelnek, együtt dolgozunk, mindent megtesznek értem, a szörnyért és a sikeres futamokért.

Köszönöm a támogatóim segítségét: FUXTEC.hu, Antal Zoltán, a Szüleim.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.